Ana içeriğe atla

2014 HOŞ GELSİN, GÜZEL GELSİN...



Güzel güzel gelsin hoş gelsin ki bu yılın 365 gününde;
Yapmak istediklerimiz için fırsatlar yaratalım,
Sevdiklerimizle daha çok görüşelim,
Bildiklerimizi daha çok kişiyle paylaşalım,
Daha çok kıymet bilelim,
Daha çok şükredelim,
Daha çok dua edelim,
Hoşgörmenin hayatımıza kattığı güzellikleri fark edelim,
Sevgiden zarar gelmez unutmayalım, sevmekten ve sevgimizi göstermekten çekinmeyelim,
Güzel bakalım güzel görelim,
Bu günleri uzun yıllar sonra da hatırlayabilmek için daha çok yazalım,
Daha çok, daha çok kitap okuyalım...
2013 iyi bir yıl olmuştur umarım...
Dilerim ki;
2014 yılı da gönlümüzce geçsin ve yüzümüzden gülücükler eksilmesin...









Yorumlar

  1. Tüm dileklerinize içtenlikle katılıyorum. 2014 umarım hem Türkiye için hem de tüm insanlar için güzel bir yıl olur. Sevgiler. İyi seneler.

    YanıtlaSil
  2. dileklerinin geceklesmesi dilegıyle mutlu yıllar canim sevgiler:))

    YanıtlaSil
  3. 2014 te tüm dileklerin gerçek olsun
    güzellikler olsun her gününde
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. sana katılıyorum. 2014 herkesin, sağlıklı, huzurlu, birbiriyle barışık bir yılı olsun.

    YanıtlaSil
  5. Canım, dilerim mutluluklarla dolu ve huzurlu bir yıl olsun senin için.
    Bu yıl da güzel yazıların ve tariflerinle bir arada olmak çok güzel olacak...
    Mutlu yıllar canım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...

SADE YAĞLI UN KURABİYESİ

Çocukluğa hep bir özlem var bende... Hadi seni çocukluğuna götürelim gel deseler, hiç düşünmeden koşarım... Çocukluğumun günlerine gitmek için uzun uzun düşünürüm, hafızamın derinliklerinden bir kaç gün yakalarsam ne mutlu bana... Bazen de hiç düşünmeden geliverir hatıralar... Büyüyoruz... Her şey geride kalıyor... Ve bazen küçük bir şey geride kalanları hatırlatıveriyor...   Un kurabiyesi de öyle benim için. Yıllar öncesine götürür beni...   Bu deneme de bunun için aslında. Sanırım biraz olsun aradığım lezzet ve kokuyu buldum. Tarif için masmavi3_mutfakta`ya teşekkür ederim...   Sade yağ ile yapılmış bir un kurabiyesi. Sade yağ yapımından bahsetmiştim, aslında çok zor değil.   Geniş bir tencereye tereyağını koyun ve ateşi kısık ateşe ayarlayıp, kaynamadan erimesini, üstünün beyaz köpük bağlamasını bekleyin, yaklaşık yarım saatte böyle bir görüntü oluşuyor, üstüne biriken köpükleri toplayın ve köpük bitene kadar işleme devam edin, sonunda sapsarı ren...