Ana içeriğe atla

PATLICAN SALATASI





Yapılanların resmini çekip de bir dosyada biriktirince... Bir de bir üşengeçlik üzerime çökünce... Sonuç olarak yazılmayı bekleyen bir sürü resim... Kötü mü... Hayır tabii ki... Arşivimin resimle dolu olması mutluluk veriyor...
Ama zaman geçiyor diyoruz ya... Bu durumda sebzelerin de zamanı geçiyor, yaz bitti ve benim elimde yazılmayı bekleyen yaz sebzelerinin resimleri var...
Bu nedenle patlıcan salatasını yazmaya çekinmedim desem yalan olur ama düşündüm ki ben kışın da patlıcan salatasını köz patlıcan konservesini kullanarak yapıyorum. Bu nedenle yazabilirim dedim kendi kendime...
Hepinizin çok iyi bildiği ve yaptığı bir salata türü patlıcan salatası... Bu da benim tarifim...
Közlenmiş patlıcan ve kırmızı biberleri iri iri doğradıktan sonra rendelenmiş sarımsak, doğranmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edin. Zeytinyağını ve bolca limon suyunu da ekledikten sonra karıştırın ve servis tabaklarına aktarın.
Malzemelerin miktarlarını da istediğiniz şekilde arttırıp azaltabilirsiniz...
Ben bu en sade haliyle daha çok seviyorum, patlıcanların tadı kaybolmamış gibi geliyor bana.
Küp küp doğranmış domates, ince ince doğranmış kuru soğan ve sevdiğiniz başka lezzetleri de ilave ederek de hazırlayabilirsiniz...
Ama bence bu lezzetli salatanın püf noktası;
Patlıcanların sıcaklığını kaybetmeden salatayı hemen yapmak ve ılık ılık yemek ...




AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. Eline sağlık Nefis olmuş.sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Patlican cok severim :) Salata harika olmus canim. Ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım, nefis herhalde sevmeyen yoktur diye düşünüyorum. Neredeyse her öğün tüketebilirim. Ha bu arada istediğini paylaşmakta çekinme canım,mevsimi olsun olmasın, biz not alıyor ve o lezzetleri mevsimi geldiğinde deniyoruz. Ayrıca mevsiminde zaten herkes aynı şeyleri yeteri kadar paylaşıyor, farklılıkta lazım dimi ;))
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle düşündüğünüze çok sevindim :))
      Çok teşekkür ederim...

      Sil
  4. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ elllerıne sağlık canım...sevgılerımle

    YanıtlaSil
  5. patlıcanın başına ne gelirse çok güzel oluyor hele salatası ayrı güzel olmuş eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık canım aldım bir tabak sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Patlıcan salatası gibisi varmı gerçekten...
    Mevsimi geçsede dediğin gibi konservelerden yapıyoruz sonuçta. Hem daha pratik oluyor. :)
    Ellerine sağlık canım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok seviliyor patlıcan, konserveler kurtarıcı oluyor kış günlerinde :))
      Çok çok teşekkürler...

      Sil
  8. Patlıcanı yaz kış her daim severim . O yüzden iyiki yayınlamışsın .
    Ellerine sağlık canım , sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. ben de o kadar çok seviyorum ki közlenmiş patlıcanı, yazdan mutlaka atıyorum buzluğa bir kaç poşet.. ellerine sağlık: )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin de ellerinize sağlık...buzlukta olması büyük kolaylık...
      Çok teşekkürler...

      Sil
  10. Yaz boyunca her pazar alınıp , eve gelir gelmez közlemek en büyük zevkimdi.Dolabımdan eksik olmasını hiç istemem.Şimdi de dondurucudan çıkarıp tüketiyorum.Kısacası ben bu köz patlıcandan asla vazgeçemiyorum.Fotoğrafları görünce çok canım çekti.Hemen dondurucudan çıkarmaya gidiyorum:) Elinize sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Közlenmiş kokusu da ayrı bir güzeldir...ellerinize sağlık...mutlu ve sağlıklı günlerde yemeniz dileklerimle...
      Çok teşekkürler...

      Sil
  11. ellerine sağlık favori salatalarımdan kendisi

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...