Ana içeriğe atla

CENEVRE’DE SONBAHAR BÖYLE GEÇİYOR…



Hep denir ya hani zaman ne çabuk geçiyor diye... Gene geldi sonbahar... Ve gidiyor bile... Kışın soğukluğunu ara ara hisseder olduk...
Zaman bu durmuyor işte... İlkbahar ne güzel derken koca bir yaz bitiverdi ve sonbaharın güzelliklerine bıraktı bizi...

Her mevsim güzel...
Sonbahar da ilkbaharı aratmayacak derecede renkli... Yaprakların renkli gösterisi... Yeşil renklerini yavaş yavaş nasıl da kırmızının tonlarından sarıya dönüştürüveriyorlar... Ağaçların dallarında ayrı bir güzel, yere dökülüp ayaklarımıza takılınca ayrı... Ve yürürken çıkardıkları sesler...
Burada sonbahar böyle geçiyor işte...


Koyunları, ördekleri...
Olgunlaşmış elmaları...
Her yerde bir anda çıkıveren mantarları...
Boş kalan banklara yaprakların eşlik ettiği...

Dalıp dalıp gideceğiniz güzel manzaraları...




Yorumlar

  1. harika manzaralar hayal kurmak için mükemmel görüntüler teşekkürler paylaşım için

    YanıtlaSil
  2. Photoshop'suz olduklarını biliyorum ama insan yine de 'gerçek mi bunlar' diye kendine sormadan edemiyor...
    Hele ki aynı yerde yaşayıp bunların bazılarını kaçırmış olduğunu farketmek daha başka bir duygu...
    Paylaşım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. Canım ne kadar güzel kareler bunlar...
    Burası da rengarenk...
    Sonbaharı çok seviorum gerçekten...
    Sevgiler gönderiyorum sana...

    YanıtlaSil
  4. Nasıl şahane fotoğraflar böyle, gözlerimi alamadım ve yaşadığınız yerin güzelliğine inanamadım.
    Kocaman sevgiler, keyifle ve sağlıkla geçen uzun ömürler dilerim...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...