Ana içeriğe atla

MUZLU ISLAK KEK




Islak kek sevdiğim bir kektir...
Uyguladığım ilk tarif olmasından dolayı daha bir çok severim...
Her zaman yüzümü güldüren bir tariftir...

Bu sefer muz ilave ederek denedim, siz de deneyin güzel oldu...
MALZEMELER
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 paket ( 250 g )  eritilmiş tereyağ
1 paket kakao ( yaklaşık 3 çorba kaşığı )
Bütün bu malzemeleri karıştırın. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın.
Kalan karışıma aşağıdaki malzemeleri eklemeye devam edin.
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 tane ufak ufak doğranmış muz
Karıştırma işlemi bittikten sonra istediğiniz bir kek kalıbında 180 derecelik fırında pişirin. Pişen keki istediğiniz şekilde dilimleyin ve ayırdığınız 1 bardak karışımı kekin üstüne eşit bir şekilde dökün ve soğuması için biraz sabredin. Üstünü hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.








AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. Bu kekler bizi böyle yaptı canım değişik değişik tarifler deneyip yedik olduk bir bidon ama görüntü enfes eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. Nasılda misler gibi komuştur şimdi,ellerinize sağlık..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. Canim ellerine saglik muzu nasil koydun keke pisirmeden önce mi pisirdikten sonra mi? sevgiler♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kek malzemelerinin hepsini çırptıktan sonra ilave ettim ve kaşıkla karıştırdım, sonra pişirdim. Şimdiden kolay gelsin...mutlu günler dileklerimle...

      Sil
  4. Islak keke bayılırım...
    Yaş pastayla hiç aram yoktur ve bir çatal bile yemem önüme geldiğinde. Ama ıslak kek ve türevlerini çok severim. Çok da lezzetli görünüyor...
    Ellerine sağlık canım...
    Günün güzel ve mutlu geçsin...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Kekin her türlüsüne bayılırım :))
    Ellerine sağlık.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. kekin kokusuna bayılıyorum.Fırından çıkınca yemek çok hoşuma gidiyor.Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  7. muz keke hem koksuyla hem dokusuyla cok hos lezzet verıyor lıne sağlık

    YanıtlaSil
  8. Elinize saglik..islak kek hic denemedim bir ara muzlu olarak yapmam lazim..sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa