Sarımsaklı yoğurdunu da unutmamak gerekir...
Bakla genelde
bahar aylarında bir kaç kez pişirdiğimiz bir lezzet aslında. Ama zamanında baklaların
iç kısmını ayıklayıp dondurucuya atabilirsiniz. Böylece hem baklaların
kullanılma zamanını uzatmış olursunuz hem de elinizin altında hemen bir şeyler
yapabileceğiniz bir malzeme olur. Böylece zeytinyağlı yemeğini yapabileceğiniz
gibi enginarla da kullanarak lezzetli zeytinyağlılar yapabilirsiniz...
MALZEMELER ½ kg iç bakla
1 tane kuru soğan
2 tane domates
2 tane havuç
2 tane biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Ve
1 tane limonun suyu
Ve
Sarımsaklı yoğurt
Dereotu
Soğanı,
domatesleri, biberleri ve havuçları doğradıktan sonra zeytinyağı koyduğunuz
tencereye ilave edin ve iç baklaları da tencereye koyun, tuzunu ve şekerini de
ilave edip üstünü geçmeyecek kadar su ile birlikte pişirmeye başlayın.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte yavaş yavaş pişirin. Pişince üstüne limon suyunu ilave edin ve karıştırdıktan sonra dinlendirin.
Sarımsaklı yoğurt ve dereotu ile servise hazırdır...
AFİYET OLSUN
harika görünüyor eline sağlık...
YanıtlaSilellerine saglik yemekte resim de harika görünüyor sevgiler♥
YanıtlaSilNefis görünüyor eline sağlık:)sevgiler
YanıtlaSilBaklayı o kadar çok severim ki...
YanıtlaSilBu sene çok sık yaptım. Eşim sevmediği için tek başıma oturup hepsini yiyorum :))
Dediğin gibi dondurucuya koymuştum biraz...
Bayramda gelecek olan görümcelerime yapacağım...
Bakalım gelin olarak tam not alacakmıyım:)
Ellerine sağlık...Tarifi aynen uygulayacağım...
Sevgiler...