Ana içeriğe atla

ZEYTİNYAĞLI İÇ BAKLA



Limonunu biraz bol ilave ederseniz eğer çok hoş bir lezzet elde edebilirsiniz...
Sarımsaklı yoğurdunu da unutmamak gerekir...
Bakla genelde bahar aylarında bir kaç kez pişirdiğimiz bir lezzet aslında. Ama zamanında baklaların iç kısmını ayıklayıp dondurucuya atabilirsiniz. Böylece hem baklaların kullanılma zamanını uzatmış olursunuz hem de elinizin altında hemen bir şeyler yapabileceğiniz bir malzeme olur. Böylece zeytinyağlı yemeğini yapabileceğiniz gibi enginarla da kullanarak lezzetli zeytinyağlılar yapabilirsiniz...
MALZEMELER 
½ kg iç bakla
1 tane kuru soğan
2 tane domates
2 tane havuç
2 tane biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Ve
1 tane limonun suyu
Ve
Sarımsaklı yoğurt
Dereotu
Soğanı, domatesleri, biberleri ve havuçları doğradıktan sonra zeytinyağı koyduğunuz tencereye ilave edin ve iç baklaları da tencereye koyun, tuzunu ve şekerini de ilave edip üstünü geçmeyecek kadar su ile birlikte pişirmeye başlayın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte yavaş yavaş pişirin. Pişince üstüne limon suyunu ilave edin ve karıştırdıktan sonra dinlendirin.
Sarımsaklı yoğurt ve dereotu ile servise hazırdır...



AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. harika görünüyor eline sağlık...

    YanıtlaSil
  2. ellerine saglik yemekte resim de harika görünüyor sevgiler♥

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyor eline sağlık:)sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Baklayı o kadar çok severim ki...
    Bu sene çok sık yaptım. Eşim sevmediği için tek başıma oturup hepsini yiyorum :))
    Dediğin gibi dondurucuya koymuştum biraz...
    Bayramda gelecek olan görümcelerime yapacağım...
    Bakalım gelin olarak tam not alacakmıyım:)
    Ellerine sağlık...Tarifi aynen uygulayacağım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. ...