KUŞKONMAZ SALATASI



Bu mevsim kuşkonmaz mevsimi. Her yerde demetler halinde kuşkonmazlar satılıyor, yeşil olanı da var, beyaz olanı da... Uzun bir sebze olduğu için hemen yanına pişirmek için uygun büyüklükte pişirme kaplarını da satışa çıkarıyorlar kuşkonmazlarla birlikte, bir de soyma aparatları... Hangi sebzenin mevsimi gelirse beraberinde o sebzeye ait araç gereçlerin de yanlarında yer alması bir satış politikası elbette ama aynı zamanda kolaylık...
Kuşkonmaz Türkiye’de de yetişiyor ama gereken değeri verilmiyor. Çok faydalı bir sebze... Enginar için de aynı şeyi söyleyebilirim, son yıllarda değeri artan bir sebze enginar da, halbuki ülkemizde rahatlıkla yetişen sebzelerden. Umarım zamanla kuşkonmaz da hak ettiği değerini bulur. 
Mevsimi değilse de raflarda konserve olarak ya da dondurulmuş ürünler bölümünde rahatca bulunabilen bir sebze. Çok kullanılıyor yabancılar tarafından, salatalarda, et yemeklerinin yanında garnitür olarak...
Basit bir salata tarifi vermek istiyorum;
Kuşkonmazların kalın kabuklarını soyun, lifli kabukları olduğu için yerken sorun çıkarabilirler. Sonra  kuşkonmazları haşlayın, 10 dk yeterli, buharda haşlayabilirseniz daha iyi oluyor. Haşlayıp istediğiniz yerde kullanabilirsiniz.
Salatanın sosunu da zeytinyağı, limon, rendelenmiş sarımsak ve tuz ile hazırlayın, servis tabağına dizdiğiniz haşlanmış kuşkonmazların üstüne gezdirin.
Kısa bir zamanda güzel bir lezzet hazırlayabilir, her yemeğin yanına kullanabilirsiniz...





AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. Kuşkonmazı ben de çok seviyorum ve doğadan toplamaya çalışıyorum. Bunlar kadar kalın olmuyorlar tabi yabanileri. Ama marketlerde de çok pahalıya satılıyor. O sebeple zengin yiyeceği gibi görünüyor biraz. Daha uygun fiyatlara satılabilecek bir ot aslında.
    Böyle soslu salata olarak hiç denemedim. Ama çok yakışacaktır eminim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlayınSil
  2. DEDİĞİN GİBİ TAM MEVSİMİ BOL BOL YEMEK LAZIM,ÇOK SEVERİM ELLERİNE SAĞLIK..

    YanıtlayınSil
  3. ELLERİNE SAGLIMKKK TATLIM BANADA BEKLRIM .

    YanıtlayınSil
  4. Bencede haklısın keske gereken degeri görse cok yararlı bir sebze ellerine saglık canım....

    YanıtlayınSil
  5. Bunu hep duyarım ama hiç yemedim nefis birşey duruyor eline sağlık canım

    YanıtlayınSil
  6. Kesinlikle çok doğru. Çok fazla tüketilmiyor. Aslında çok da faydalıdır kuşkonmaz. Her sebzede olduğu gibi :))
    Ben çok seviyorum ekşili ekşili süper oluyor. Ellerine sağlık canım,
    Sevgiler...

    YanıtlayınSil
  7. O kadar çok severim ki. Özellikle etlerin yanında bayılıyorum bu güzel sebzeyi yemeye.
    Gerçi evde hiç yapmadım. Salata olarak ilgimi çekti. Mutlaka ben de yapacağım canım. Dediğin çok doğru. Böyle güzel sebzeye yeterli önemi vermiyoruz. Bu durumda siz yemek bloğu yazarları gerçekten bizleri çok güzel yönlendiriyorsunuz. Sizlerden çok şey öğreniyorum.

    Sevgiler gönderiyorum canım...

    YanıtlayınSil
  8. Çok severim ve tam zamanıyken alıp bol bol yemeli..
    Ellerine sğalık canım:)

    YanıtlayınSil
  9. Yaz kis buldukca kullandigim bir sebze..hemde saglikli ve kolay yapimli..ellerine saglik diyorum..

    YanıtlayınSil
  10. Buldıukça yapıyorum,harika fikir.Elinize sağlık.

    YanıtlayınSil
  11. kuşkonmazı çok severim ama kendim hiç yapmadım

    YanıtlayınSil

Yorum Gönderme