Ana içeriğe atla

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ



Kış bitmeden, yaz başlamadan zeytinyağlı kereviz için son zamanlar. Yaz gelince malum kışın çok yediğimiz bazı sebzelerden uzaklaşıyoruz. Ama kereviz biraz farklı galiba diğer sebzelerden. Kereviz ile salata da yapılabiliyor, bu yüzden bulabildiğimiz her fırsatta sanırım değerlendiriyoruz. Ben çorbalarda da kullanıyorum.
Ama kereviz keskin ve farkedilir kokusu ile bir çok kişi tarafından sevilmiyor sanırım. Bu nedenle de her mutfağa girmiyor. Ben seviyorum, çok sık olmasa da arada bir yaparak evdekilerin az da olsa yemesini sağlamak hoşuma gidiyor. Faydalarını da yabana atmamak lazım.
İlk zamanlarda patates ile karışık yemeğini yaparak yedirmeye ve sevdirmeye çalıştığım bile olmuştur ama pek başarılı olamamıştım bu yöntemle, hatta patatese bile farklı gözle bakılmıştı bir ara. Yanlış bir yöntem olduğunu geçte olsa farkettim... Sonra da hiçbir şeye karıştırmadan sade haliyle sofralara getirir oldum ve şimdilerde burun kıvırmadan tadına bakılıyor, biraz biraz da sevilmeye başlandı sanırım...
İşte en sade haliyle zeytinyağlı kereviz;
MALZEMELER
1 tane orta boy kereviz ( iri iri dilimlenmiş )
4-5 tane havuç ( yuvarlak dilimlenmiş )
1 tane kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 tane portakalın ve ½ limonun suyu
1 çay kaşığı şeker
Tuz
Bir tutam maydanoz ya da dereotu
Tencereye zeytinyağını koyun, üstüne ince dilimlediğiniz soğanları yerleştirin, üstüne kerevizleri ve havuçları yerleştirdikten sonra şekeri ve tuzu ilave edin. Portakal ve limon suyunu  da koyun ve üstünü geçmeyecek şekilde su ilave edin. Tencerenin ağzını kapatın. Yüksek ateşte kaynamaya başladıktan sonra en kısık ateşe alın ve yavaş yavaş pişirin. Servis yaparken üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirebilirsiniz ve  maydanoz ile süsleyebilirsiniz, dereotu da hoş bir lezzet veriyor...




AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. Bende küçükken hiç sevmezdim kerevizi
    Büyüyünce kereviz aşığı oldum çıktım zeytinyağlısı,salatası,çorbası
    Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zamanla bazı tatlar seviliyor sanırım...
      çok teşekkürler...

      Sil
  2. Kizim tam bir kereviz asigi bayiliriz ailece. Ellerine saglik canim goruntude nefis :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kerevizin seviliyor olması çok güzel, çok teşekkürler...

      Sil
  3. Ellerine sağlık,ben de bu gün kereviz pişirdim.Zeytin yağlılara bayılırım ,sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Herkes sevmez ama ben bayılırım..ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de, sevenlere afiyet olsun...çok teşekkürler...

      Sil
  5. kerevizi ben de çok severim. aynen bu şekilde pişiririm ama içine kereviz kadar ayva da ilave ederim. tadından yenmez tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  6. kerevizin son demleri artık bitiyor yemeli bol bol eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yiyebildiğimiz kadar yemeli...çok teşekkürler...

      Sil
  7. en sağlıklısından bir tarif olmuş ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok çok teşekkür ederim, çok hafif bir yemek oluyor...

      Sil
  8. Eline sağlık nefis olmuş çok seviyorum kerevizin her türlüsünü:)

    YanıtlaSil
  9. kerevizin en sevdiğim halidir. En çok bu şekilde yaparım ve severim.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman bir tabak da sana gönderiyorum, afiyet olsun...çok teşekkürler...

      Sil
  10. Harika bir blog. Tarifler muhteşem. Kutluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok çok teşekkür ederim, ben de sizi büyük bir zevkle takip ediyorum...

      Sil
  11. Merhaba arkadasim:)

    Yine harika tariflerinden biri, ellerine saglik.

    Yogunliktan dolayi uzun sure blogumla ilgilenemedim ve mimi kacirmisim kusura bakma..
    Hersey yolunda hamdolsun...

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. herşeyin yolunda olduğuna çok sevindim...
      çok çok teşekkürler...

      Sil
  12. Bende çoks everim ama ev halkına yediremiyorum.
    Arada kendim için yapıyorum.
    Ellerine sğalık canım.
    Nefissss

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ev halkı sevmiyorsa problem oluyor böyle güzel lezzetler...kendimize yapmayı da ihmal etmeyelim, afiyet olsun...
      çok teşekkür ederim...

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa