Kış bitmeden, yaz
başlamadan zeytinyağlı kereviz için son zamanlar. Yaz gelince malum kışın çok
yediğimiz bazı sebzelerden uzaklaşıyoruz. Ama kereviz biraz farklı galiba diğer
sebzelerden. Kereviz ile salata da yapılabiliyor, bu yüzden bulabildiğimiz her
fırsatta sanırım değerlendiriyoruz. Ben çorbalarda da kullanıyorum.
Ama kereviz
keskin ve farkedilir kokusu ile bir çok kişi tarafından sevilmiyor sanırım. Bu nedenle
de her mutfağa girmiyor. Ben seviyorum, çok sık olmasa da arada bir yaparak
evdekilerin az da olsa yemesini sağlamak hoşuma gidiyor. Faydalarını da
yabana atmamak lazım.
İlk zamanlarda
patates ile karışık yemeğini yaparak yedirmeye ve sevdirmeye çalıştığım bile
olmuştur ama pek başarılı olamamıştım bu yöntemle, hatta patatese bile farklı
gözle bakılmıştı bir ara. Yanlış bir yöntem olduğunu geçte olsa
farkettim... Sonra da hiçbir şeye karıştırmadan sade haliyle sofralara getirir
oldum ve şimdilerde burun kıvırmadan tadına bakılıyor, biraz biraz da sevilmeye
başlandı sanırım...
İşte en sade haliyle
zeytinyağlı kereviz;
MALZEMELER
1 tane orta boy
kereviz ( iri iri dilimlenmiş )4-5 tane havuç ( yuvarlak dilimlenmiş )
1 tane kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 tane portakalın ve ½ limonun suyu
1 çay kaşığı şeker
Tuz
Bir tutam maydanoz ya da dereotu
Tencereye
zeytinyağını koyun, üstüne ince dilimlediğiniz soğanları yerleştirin, üstüne
kerevizleri ve havuçları yerleştirdikten sonra şekeri ve tuzu ilave edin.
Portakal ve limon suyunu da koyun ve
üstünü geçmeyecek şekilde su ilave edin. Tencerenin ağzını kapatın. Yüksek
ateşte kaynamaya başladıktan sonra en kısık ateşe alın ve yavaş yavaş pişirin.
Servis yaparken üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirebilirsiniz ve maydanoz ile süsleyebilirsiniz, dereotu da hoş
bir lezzet veriyor...
AFİYET OLSUN
Bende küçükken hiç sevmezdim kerevizi
YanıtlaSilBüyüyünce kereviz aşığı oldum çıktım zeytinyağlısı,salatası,çorbası
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor
Sevgiler:)
zamanla bazı tatlar seviliyor sanırım...
Silçok teşekkürler...
Kizim tam bir kereviz asigi bayiliriz ailece. Ellerine saglik canim goruntude nefis :)
YanıtlaSilkerevizin seviliyor olması çok güzel, çok teşekkürler...
SilEllerine sağlık,ben de bu gün kereviz pişirdim.Zeytin yağlılara bayılırım ,sevgiler...
YanıtlaSilsize de afiyet olsun...çok teşekkürler...
SilHerkes sevmez ama ben bayılırım..ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilben de, sevenlere afiyet olsun...çok teşekkürler...
Silkerevizi ben de çok severim. aynen bu şekilde pişiririm ama içine kereviz kadar ayva da ilave ederim. tadından yenmez tavsiye ederim.
YanıtlaSilben de deneyeceğim, çok teşekkür ederim...
Silkerevizin son demleri artık bitiyor yemeli bol bol eline sağlık
YanıtlaSilyiyebildiğimiz kadar yemeli...çok teşekkürler...
Silen sağlıklısından bir tarif olmuş ellerine sağlık :)
YanıtlaSilçok çok teşekkür ederim, çok hafif bir yemek oluyor...
SilEline sağlık nefis olmuş çok seviyorum kerevizin her türlüsünü:)
YanıtlaSilçok teşekkür ederim...
Silkerevizin en sevdiğim halidir. En çok bu şekilde yaparım ve severim.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgiler...
o zaman bir tabak da sana gönderiyorum, afiyet olsun...çok teşekkürler...
SilHarika bir blog. Tarifler muhteşem. Kutluyorum.
YanıtlaSilçok çok teşekkür ederim, ben de sizi büyük bir zevkle takip ediyorum...
SilMerhaba arkadasim:)
YanıtlaSilYine harika tariflerinden biri, ellerine saglik.
Yogunliktan dolayi uzun sure blogumla ilgilenemedim ve mimi kacirmisim kusura bakma..
Hersey yolunda hamdolsun...
Sevgilerimle
herşeyin yolunda olduğuna çok sevindim...
Silçok çok teşekkürler...
Bende çoks everim ama ev halkına yediremiyorum.
YanıtlaSilArada kendim için yapıyorum.
Ellerine sğalık canım.
Nefissss
ev halkı sevmiyorsa problem oluyor böyle güzel lezzetler...kendimize yapmayı da ihmal etmeyelim, afiyet olsun...
Silçok teşekkür ederim...