Ana içeriğe atla

BUĞDAY SALATASI




Besleyici, hafif, serin serin yiyebileceğiniz bir salata. Yanına bir ilave yemek yapmadan bile yiyebileceğiniz, belki bir ara öğün atıştırması olabilecek türden.
MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış buğday
1 tane küçük boy sarı biber( ufak ufak doğranmış )
1 tane küçük boy yeşil biber ( ufak ufak doğranmış )
½ demet ince doğranmış maydanoz
2 tane taze soğan
5-6 tane kiraz domates (dörde bölünmüş)
2 yemek kaşığı kapari
½ su bardağı doğranmış kornişon turşu
1 yemek kaşığı balzamik sirke
½ çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Malzemeler hazırlandıktan sonra hepsini derin bir kasede biraraya getirin. Tuz ve karabiber ilave edin, zeytinyağını ve balzamik sirkesini de ilave ettikten sonra karıştırın, bu kadar kolay bir salata...
Malzeme miktarlarını ben bu şekilde verdim ama bu miktarları zevkinize göre ayarlayabilirsiniz..
Sağlıklı ve bol güneşli bir hafta diliyorum herkese, herşey gönlünüzce olsun...






AFİYET OLSUN


Yorumlar

  1. Nefis görünüyor ,ellerine sağlık.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Saglikli ve lezzetli bir salata olmus canim. Ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  3. Yemeye doyamadığım salatalardan biridir.
    Yanında çay da oldumu....
    Galiba canım çekti:)
    Bu arada çok da besleyici dediğin gibi. Muhteşem bir öğün.
    Ellerine sağlık...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Böyle salatalara bayılıyorum,hem sağlıklı hemde doyurucu oluyor..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. bana salata olsun başka bişey istemem zaten
    ellerine sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağılık,çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  7. ellerine saglik Sevinccim.ilk firsatta deneyecegim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...