Ana içeriğe atla

DOMATESTE PATLICAN SALATASI




Değişik bir sunum isterseniz deneyebilirsiniz. 
Ben de Lezzet Sarayı blogunda gördüm ve beğendiğim için denedim, biraz değişiklik yaptım kendimce ve sizlere de öneriyorum...
MALZEMELER
Kişi sayısına göre orta boy yuvarlak domates
Közlenmiş patlıcan
Közlenmiş kırmızı biber
Taze soğan
Taze nane, dereotu, maydanoz
Tuz, karabiber
Sarımsak
Zeytinyağ
Limon suyu
Malzemeler için miktar vermedim çünkü tamamen size kalmış. İkram edeceğiniz kişi sayısına göre değişebildiği gibi zevkinize göre de miktarları değiştirebilirsiniz.
Önce domateslerin çekirdekli kısmını  size kolay gelen bir yöntemle boşaltın, kabak oyacağı ile olabilir ama ben küçük bıçakla daha iyi yapabiliyorum. Domateslerin içinden çıkan çekirdekli kısımları menemen yaparken ya da domates çorbası yaparken kullanabilirsiniz. Domateslerin aynı boyda olmasına dikkat ederseniz servis yaparken işinizi kolaylaştırmış olursunuz. Domateslerin taban kısmını da hafif keserek düzlerseniz servis tabağına daha rahat yerleştirirsiniz.
Patlıcan salatası için de bütün malzemeleri iyice karıştırın. Bol limonlu ve yeşillikli olursa daha lezzetli oluyor. Sevdiğiniz başka baharatları da ilave edebilirsiniz.
Sonra hazırladığınız patlıcan salatasını içlerini temizlediğiniz domateslerin içine paylaştırın ve servis tabağına alın. Süslemek için bir kaç dal dereotunu kullanabilirsiniz.




AFİYET OLSUN




Yorumlar

  1. Hem çok güzel görünüyor hem de, çok sağlıklı. Patlıcan salatasını bu şekilde sunmak çok akıllıca gerçekten. Ellerine sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Sunum süper olmuş,bayılsım..Tablo gibi..ellerine sağlık,canım..

    YanıtlaSil
  3. Harika görünüyor,sunum çok şık olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Görüntü çok havalı . Emınım tadıda öyledir. Elllerine saglık....

    YanıtlaSil
  5. vaaaoov görüntü sunum muhteşem...
    canım ellerine sağlık........

    YanıtlaSil
  6. Sunumu güzel,lezzetide eminim öyle..
    Nefiss görünüyor canım..
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Çok şık bir sunum,elinize sağlık.Bayıldım.

    YanıtlaSil
  8. Sunu görüntü harika olmuş... Çok beğendim. Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  9. Tadına bayılmış biri olarak, domateslerin çiğ olmasının önemli olduğunu sözlemek isterim. O haliyle hem içindeki patlıcan salatasını muhafaza edecek diriliğe sahip oluzor, hem de patlıcan salatasının içindeki pişmemiş domateslerle uyum sağlıyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...