Ana içeriğe atla

DOMATESLİ BROKOLİ ÇORBASI



MALZEMELER 
500 g brokoli
4 tane domates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı biber salçası
4 su bardağı su
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Brokoli ve domatesleri üstlerini geçecek kadar suyla yumuşayıncaya kadar haşlayın ve blendırdan geçirin.
Sonra bir tencerede yağı ve unu hafifce kavurun ama çok fazla değil, 2 bardak su ile salçayı ilave edin ve çırpma teli ile sürekli karıştırın, dibi tutmasın ve topaklanmasın. Blendırdan geçirdiğiniz domates ve brokoli karışımını ve geri kalan 2 bardak suyu da karıştırarak ilave ettikten sonra kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte özleşene kadar pişirin. Tuzunu da ilave edin. Su miktarını kendiniz ayarlayabilirsiniz, eğer sulu bir çorba seviyorsanız biraz daha su ilave edebilirsiniz ya da koyu bir çorba seviyorsanız daha fazla kaynatabilirsiniz, bu size kalmış.
Ben genelde sıvı yağ kullanıyorum, siz tereyağ seviyorsanız tereyağlı da yapabilirsiniz. 
Servis yaparken de kıtır ekmek kullanabilir, karabiber ve kırmızıbiber de ilave edebilirsiniz. 
Biraz da acı olursa bence daha da hoş bir lezzet ortaya çıkıyor...



AFİYET OLSUN






Yorumlar

  1. Ellerinize sağlık ,bu soğuk kış günlerinde sıcacık bir lezzet,ben de bugün brokoli çorbası yapmıştım ama sizinki değişik bir tarif olmuş en kısa zamanda denemeyi düşünüyorum. Hoşçakalın...

    YanıtlaSil
  2. hava soğuk sıcacık çorbaları hiç atlamıyorum hemen alıyorum kafama yapmak üzere elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. bu soğukta ne gider ama ..Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım...
    denemek lazım...

    YanıtlaSil
  5. Yine çok sağlıklı ve lezzetli olduğunu düşündüğüm bir çorba tarifi. Ellerine sağlık. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. brokoli çorbasını çok severim ama domatesli hiç denemedim
    ellerine sağlık canım sunumu çok güzel olmuş eminim tadıda nefistir

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...