Ana içeriğe atla

TAVUKLU, KESTANELİ VE SEBZELİ TART, KİŞ (quiche)



Sebzeleri farklı bir şekilde kullanmanın ya da dolapta kalanları farklı bir şekilde değerlendirebilmenin yolu; kiş 
( quiche ) yani tart. Özellikle pırasayı denemenizi tavsiye ediyorum, çok lezzetli bir tat çıkıyor ortaya. Bu tarifte de pırasa var... Ve kestane, kestanenin burada ne işi var demeyin, bir deneyin... Bu tartı her türlü sebze ile tek tek ya da karıştırarak yapabilirsiniz, her seferinde de farklı ve güzel bir lezzet ortaya çıkıyor. Sebzeleri yemek olarak pişirmekten sıkılanlara da bir değişiklik oluyor.

MALZEMELER
Tart kısmı için; 
125 g tereyağ
3 tane yumurta ( bir yumurtanın sarısı üstü için )
1 çay bardağı soğuk süt
3 su bardağından bir parmak eksik un
Bir tutam tuz
Bütün bu malzemeleri güzel bir karışım oluncaya kadar yoğurun.
Elde ettiğiniz hamurun ¼ ni ayırın, bu ayırdığınız hamuru üstünü süslemek için kullanabilirsiniz, eğer üstünü süslemek istemezseniz hamurun bütün hepsini kullanın, üstünü süslemeden de yapılabilir.
Hamuru merdane ile açarak ya da eliniz ile pişireceğiniz kabın dibine yerleştirin, biraz kabın kenarlarını da kaplayacak şekilde.
İç kısmı için; 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tane soğan ( ufak doğranmış)
1 tane tavuk göğsü ( küpler halinde doğranmış )
1 tane pırasa ( ince ince doğranmış )
1 tane kabak ( ufak ufak doğranmış )
10 adet kestane ( soyulmuş )
Tuz ve köri
Bütün bu malzemeleri  tavada yağla birlikte karıştırın ve tavanın ağzını kapatarak kısık ateşte, kendi suyunu çekene kadar pişirin. 
Sonra tuzunu ve arzu ettiğiniz baharatları ilave edin. Ben tavuk olduğu için köriyi kullanıyorum, seviyoruz.
Pişen bu iç malzemeleri kalıbın üzerine yerleştirdiğiniz tart hamurunun üstüne yayın ve üstünü bir kaşıkla düzleyin. Sonra ayırdığınız hamurla üstüne şekiller verin ve en son yumurtanın sarısını her tarafına sürün.
190 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dk, üstü pembeleşinceye kadar pişirin.



AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. hayırlı cumalar ne güzel bir tarif böyle.Ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık,süper olmuş...Bayılıyorum böyle sebzeli kişlere..

    YanıtlaSil
  3. görüntü sunum harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Harika olmuş,ellerine sağlık.Sebzeli olması çok güzel.Selam ve sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. Sevdiğim herşey var bu kiş de..:))
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  6. kiş hamueunu çok severim turtaya göre daha yumuşak ve leziz olur,eline sağlık nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  7. Akıllara zarar olmus....pek guzel ve leziz görünüyorlar...ellerine saglık canım arkadasimmm....

    YanıtlaSil
  8. Kestane ve tavuk uyumu enteresandi, kapis kapis bitirdik ilk partiyi.. Objectife poz vermeye firsat bulamadi... Bu resimdeki ikinci parti :)

    YanıtlaSil
  9. Bu yemeğin tadını sanırım hayal edebiliyorum. Muhteşem olur gerçekten. Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. Bu nefis birseye benziyor ellerinize saglik:))

    YanıtlaSil
  11. Nefis tatlar biraraya gelmiş çok güzel olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  12. bütün sevdiklerim bir arada :) çok güzel olmuş elleirne sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. ...