Sebzeleri farklı
bir şekilde kullanmanın ya da dolapta kalanları farklı bir şekilde değerlendirebilmenin
yolu; kiş
( quiche ) yani tart. Özellikle pırasayı denemenizi tavsiye ediyorum, çok lezzetli bir tat çıkıyor ortaya. Bu tarifte de pırasa var... Ve kestane, kestanenin burada ne işi var demeyin, bir deneyin... Bu tartı her türlü sebze ile tek tek ya da karıştırarak yapabilirsiniz, her seferinde de farklı ve güzel bir lezzet ortaya çıkıyor. Sebzeleri yemek olarak pişirmekten sıkılanlara da bir değişiklik oluyor.
( quiche ) yani tart. Özellikle pırasayı denemenizi tavsiye ediyorum, çok lezzetli bir tat çıkıyor ortaya. Bu tarifte de pırasa var... Ve kestane, kestanenin burada ne işi var demeyin, bir deneyin... Bu tartı her türlü sebze ile tek tek ya da karıştırarak yapabilirsiniz, her seferinde de farklı ve güzel bir lezzet ortaya çıkıyor. Sebzeleri yemek olarak pişirmekten sıkılanlara da bir değişiklik oluyor.
MALZEMELER
Tart kısmı için;
125 g tereyağ
3 tane yumurta ( bir yumurtanın sarısı üstü için )
1 çay bardağı soğuk süt
3 su bardağından bir parmak eksik un
Bir tutam tuz
Bütün bu malzemeleri güzel bir karışım oluncaya kadar yoğurun.
Elde ettiğiniz hamurun ¼ ni ayırın, bu ayırdığınız hamuru üstünü süslemek için kullanabilirsiniz, eğer üstünü süslemek istemezseniz hamurun bütün hepsini kullanın, üstünü süslemeden de yapılabilir.
Hamuru merdane ile açarak ya da eliniz ile pişireceğiniz kabın dibine yerleştirin, biraz kabın kenarlarını da kaplayacak şekilde.
İç kısmı için;
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tane soğan ( ufak doğranmış)
1 tane tavuk göğsü ( küpler halinde doğranmış )
1 tane pırasa ( ince ince doğranmış )
1 tane kabak ( ufak ufak doğranmış )
10 adet kestane ( soyulmuş )
Tuz ve köri
Bütün bu malzemeleri tavada yağla birlikte karıştırın ve tavanın ağzını kapatarak kısık ateşte, kendi suyunu çekene kadar pişirin.
Sonra tuzunu ve arzu ettiğiniz baharatları ilave edin. Ben tavuk olduğu için köriyi kullanıyorum, seviyoruz.
Pişen bu iç malzemeleri kalıbın üzerine yerleştirdiğiniz tart hamurunun üstüne yayın ve üstünü bir kaşıkla düzleyin. Sonra ayırdığınız hamurla üstüne şekiller verin ve en son yumurtanın sarısını her tarafına sürün.
190 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dk, üstü pembeleşinceye kadar pişirin.
Tart kısmı için;
125 g tereyağ
3 tane yumurta ( bir yumurtanın sarısı üstü için )
1 çay bardağı soğuk süt
3 su bardağından bir parmak eksik un
Bir tutam tuz
Bütün bu malzemeleri güzel bir karışım oluncaya kadar yoğurun.
Elde ettiğiniz hamurun ¼ ni ayırın, bu ayırdığınız hamuru üstünü süslemek için kullanabilirsiniz, eğer üstünü süslemek istemezseniz hamurun bütün hepsini kullanın, üstünü süslemeden de yapılabilir.
Hamuru merdane ile açarak ya da eliniz ile pişireceğiniz kabın dibine yerleştirin, biraz kabın kenarlarını da kaplayacak şekilde.
İç kısmı için;
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tane soğan ( ufak doğranmış)
1 tane tavuk göğsü ( küpler halinde doğranmış )
1 tane pırasa ( ince ince doğranmış )
1 tane kabak ( ufak ufak doğranmış )
10 adet kestane ( soyulmuş )
Tuz ve köri
Bütün bu malzemeleri tavada yağla birlikte karıştırın ve tavanın ağzını kapatarak kısık ateşte, kendi suyunu çekene kadar pişirin.
Sonra tuzunu ve arzu ettiğiniz baharatları ilave edin. Ben tavuk olduğu için köriyi kullanıyorum, seviyoruz.
Pişen bu iç malzemeleri kalıbın üzerine yerleştirdiğiniz tart hamurunun üstüne yayın ve üstünü bir kaşıkla düzleyin. Sonra ayırdığınız hamurla üstüne şekiller verin ve en son yumurtanın sarısını her tarafına sürün.
190 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dk, üstü pembeleşinceye kadar pişirin.
AFİYET OLSUN
hayırlı cumalar ne güzel bir tarif böyle.Ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Canım ellerine sağlık,süper olmuş...Bayılıyorum böyle sebzeli kişlere..
YanıtlaSilgörüntü sunum harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilHarika olmuş,ellerine sağlık.Sebzeli olması çok güzel.Selam ve sevgiler:)
YanıtlaSilSevdiğim herşey var bu kiş de..:))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
kiş hamueunu çok severim turtaya göre daha yumuşak ve leziz olur,eline sağlık nefis görünüyor..
YanıtlaSilAkıllara zarar olmus....pek guzel ve leziz görünüyorlar...ellerine saglık canım arkadasimmm....
YanıtlaSilKestane ve tavuk uyumu enteresandi, kapis kapis bitirdik ilk partiyi.. Objectife poz vermeye firsat bulamadi... Bu resimdeki ikinci parti :)
YanıtlaSilBu yemeğin tadını sanırım hayal edebiliyorum. Muhteşem olur gerçekten. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle...
Bu nefis birseye benziyor ellerinize saglik:))
YanıtlaSilNefis tatlar biraraya gelmiş çok güzel olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilbütün sevdiklerim bir arada :) çok güzel olmuş elleirne sağlık
YanıtlaSil