Ana içeriğe atla

PATATES KIZARTMASI VE YOĞURT



Bazen yediğim bir lokmanın ağzımda bıraktığı tad taaa çocukluğumdan kalma bir tada götürür beni, sanki o günlerdeymiş gibi hissederim. Gözlerimi kapatıp bir an öylece beklerim. Nedendir bilmem ama bir kaç lezzet vardır böyle... Bunlardan biri de patates kızartması ve yoğurt...
Yoğurt hep olurdu zaten evimizde, annem mayalardı. Patates kızartması da çok sık olmasa da yapılırdı, ya halka halka doğranırdı ya da küp küp. Yanına da hemen bir tabak yoğurt. Şimdilerde ketçap ve mayonez olur ya patates kızartmasının yanına, benim çocukluğumda yoğurt olurdu. Daha yoktu mayonez ve ketçap. İyi ki de yoktu, hala da olmasa, neyse o konulara girmiyorum ama çocukluğumda mayonez yemediğim için kendimi şanslı hissediyorum.
Küp küp doğranmış ve kızarmış patateslerin yoğurtla beraber yenmesinin ağızda bıraktığı lezzet damaklarımda duruyor işte, her seferinde hatırlıyorum...




Yorumlar

  1. offf.nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Evet evet ben de hatırlıyorum. Bizde de annem mayalardı yoğurdu. Her tür kızartma ile mutlaka yoğurt olurdu.
    O günlere döndüm şimdi.
    Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. ZAMAN ZAMAN HEP ÇOCUKLUĞUMUZDAKİ LEZZETLERİ ARIYORUZ DEĞİLMİ
    BUDA ONLARDAN BİR TANESİ BENDE DAHA İLGİNÇ BİR SOSLA ERDİM
    LİMON SUYU KİMYON TOZ KIRMIZI BİBER
    MERSİNLİ BİR ARKADAŞIM YAPARDI
    HEY GİDİ GÜNLER HEY

    YanıtlaSil
  4. ketcap mayonezden daha saglikli oldugu kesin.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. nefis gorunuyo, canim cekti ^^

    YanıtlaSil
  6. amanın canım çekti...
    elleirne sağlık canım...

    YanıtlaSil
  7. çok severim patates kızartmasını yogurtla yemeyi..bazende domates püresiyle yerdim ..olsada yesem şimdi nasıl canım cektı anlatamam..:)

    YanıtlaSil
  8. patates çok güzel bir nimet. ben her türlüsünü severim. kızartmasına bayılırım. evde de herkes çok sever.

    YanıtlaSil
  9. Peru'da 3000'den fazla patates turu oldugunu soylemislerdi! Yarisi palavra olsa 1500 cesit eder! Ben heralde bir 10 farkli turunu bizzat gordum. Cidden bir nimet.

    YanıtlaSil
  10. çok güzel görünüyorlar ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa