Ana içeriğe atla

HAVUÇLU PATATESLİ SALATA



Yemek masalarını süslemek için dekor olarak da kullanabileceğiniz bir tarif. Renkli renkli fena olmuyor masanın ortasında. Yapılışı basit tariflerden biri ve hafif bir lezzet...
MALZEMELER
Patatesli salata için; 
Patates
Zeytinyağ
Limon, tuz
Havuçlu salata için; 
Havuç
Zeytinyağ
Tuz
Süslemek için; 
Sarımsaklı yoğurt
Maydanoz, ceviz
Malzemelerin miktarlarını vermiyorum çünkü rahatlıkla ayarlanabilir kişi sayısına göre.
Patatesler haşlandıktan sonra rendelenerek püre haline getiriliyor. İçine zeytinyağ, limon ve tuz ilavesi ile iyice karıştırılıyor.
Havuçlar rendelendikten sonra zeytinyağında yumuşayacak şekilde soteleniyor, tuz ilave edilerek karıştırılıyor ve soğumaya bırakılıyor.
Tuz, limon ve sarımsak ilavelerini zevkinize göre yapabilirsiniz, başka baharatlar da kullanılabilir, reyhan, karabiber, nane ilave edilirse de güzel olur...
Sonra vermek istediğiniz şekle uygun bir kap içine streç film seriliyor, çünkü ters çevirirken parçalanmaması gerekir.
Patatesli karışımı ikiye ayırıp önce bir kısmını kabın dibine kaşıkla bastırarak yerleştiriyoruz. Üstüne havuçlu kısmı yine aynı şekilde kaşıkla bastırarak yerleştiriyoruz ve en üstüne patatesli karışımın kalan kısmını döküp kaşıkla bastırarak düzlüyoruz. Sonra dolaba kaldırıyoruz, biraz dolapta şekil almasını bekledikten sonra servis kabına ters çeviriyoruz ama biraz dikkat ederek yavaş yavaş, sorun olmuyor ama siz gene de dikkatli çevirin. Sonra tekrar dolaba kaldırıyoruz. İkram edene kadar dolapta beklemesinde fayda var. İkram etmeden kısa bir süre önce sarımsaklı yoğurdunu döküp maydanoz ve cevizle süslüyoruz. Süslemek için havuç karışımından da bir miktar kullanabilirsiniz...



AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. sunum harika olmuş lezzetide öyledir sarımsaklı yoğurt var.eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet sarımsaklı yoğurt, lezzet katıyor...teşekkürler...

      Sil
  2. Ellerinize sağlık,çok şık bir salata olmuş..

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar, Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık. Hayırlı cumalar diliyor lezzet dolu bir hafta sonu temenni ediyorum.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  4. pasta gibi çok hoş görünüyor, tadını harika olmalı ellerinize sağlık, sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dilimlemesi de ikram etmesi de kolay, çok teşekkürler...

      Sil
  5. Bu tür yoğurtlu salatalara bayılıyorum. Harika olmuş ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de seviyorum, hafif olması da tercih sebebim, çok teşekkürler...

      Sil
  6. çok beğendim canım.görüntü sunum harika.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Of of of çok güzel. Yanına da taze demlenmiş bir bardak çay. Harika olur. Çok severim. Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. seviyorum böyle şık tarifleri,ellerine sağlık çok güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
  9. ben de çok seviyorum, hem kolay hem de şık, teşekkürler...

    YanıtlaSil
  10. Bencede davet sofralarında çok güzel görünüyor renkli renkli..
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  11. tadı nefis görüntüsü nefis ...ellerinize sağlık ..

    YanıtlaSil
  12. çok hoş görünüyor. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...