Ana içeriğe atla

ÇITIR TAVUK



Tavuğun göğüs kısmını tercih edenlerdeniz, daha hafif olduğu için.  Bazen çeşitli baharatlarla tatlandırdığım gibi bazen de yumurtalı karışımlarla az yağda, tavada kızartarak pişirmeyi uygun görüyorum. Bu da öyle bir tarif;
MALZEMELER
Tavuk göğsü
Yumurta
Tuz, köri
Sade Corn Flakes
Malzemelerin miktarını  yapacağınız tavuk miktarına göre ayarlayabilirsiniz.
Tavuğun göğüs kısmını istediğiniz büyüklükte doğruyorsunuz, küp küp, kare, dikdörtgen, ince uzun farketmez...
Derin bir kasede yumurta, tuz, köri karışımını iyice çırpıyorsunuz.
Başka bir kapta sade corn flakesleri elinizle kırarak küçük kırıntılara ayırıyorsunuz.
Bir tavayı sadece yüzeyini parlatacak şekilde yağlıyorsunuz.
Sonra tavukları önce yumurtalı karışıma sonra corn flakese batırıp tavada önlü arkalı kızartıyorsunuz ama kısık ateşte yavaş yavaş...



AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. ÇOK SEVERİM
    ELLERİNİZE SAĞLIK
    HAYIRLI SABAHLAR

    YanıtlaSil
  2. Tavuğun böylesini daha çok seviyorum,ellerine sağlık canım...sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Cok guzel gorunuyor! Eline saglik!

    (Ben de istiyorum! :( )

    YanıtlaSil
  4. Çok severim tavuğu. Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. bu kadar az yagla olmasi cok iyimis.. ben bayagi kizartma gibi yapiyordum. senin tarifin hem kolay hem saglikli ....bundan sonra citirlar senin usulden....
    birsey dikkatimi cekti, citir ve kitir olarak gidiyor tarifler :)

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık çok güzel görünüyor tabak tam benlik olmuş

    YanıtlaSil
  7. Ben göğüs kısmını çok severim ve böyle kızartarakta sık sık yapıyorum..
    Ellerine sağlık canım..
    Nefiss görünüyor.

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık çok nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  9. ben de bu tarifi ariyordum.ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  10. Bayılırım haftada 3+-4 gün ola yerim ellerine sağlık canım

    Sevgiler,

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...