ÇITIR TAVUK



Tavuğun göğüs kısmını tercih edenlerdeniz, daha hafif olduğu için.  Bazen çeşitli baharatlarla tatlandırdığım gibi bazen de yumurtalı karışımlarla az yağda, tavada kızartarak pişirmeyi uygun görüyorum. Bu da öyle bir tarif;
MALZEMELER
Tavuk göğsü
Yumurta
Tuz, köri
Sade Corn Flakes
Malzemelerin miktarını  yapacağınız tavuk miktarına göre ayarlayabilirsiniz.
Tavuğun göğüs kısmını istediğiniz büyüklükte doğruyorsunuz, küp küp, kare, dikdörtgen, ince uzun farketmez...
Derin bir kasede yumurta, tuz, köri karışımını iyice çırpıyorsunuz.
Başka bir kapta sade corn flakesleri elinizle kırarak küçük kırıntılara ayırıyorsunuz.
Bir tavayı sadece yüzeyini parlatacak şekilde yağlıyorsunuz.
Sonra tavukları önce yumurtalı karışıma sonra corn flakese batırıp tavada önlü arkalı kızartıyorsunuz ama kısık ateşte yavaş yavaş...



AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. ÇOK SEVERİM
    ELLERİNİZE SAĞLIK
    HAYIRLI SABAHLAR

    YanıtlayınSil
  2. Tavuğun böylesini daha çok seviyorum,ellerine sağlık canım...sevgiler..

    YanıtlayınSil
  3. Cok guzel gorunuyor! Eline saglik!

    (Ben de istiyorum! :( )

    YanıtlayınSil
  4. Çok severim tavuğu. Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlayınSil
  5. bu kadar az yagla olmasi cok iyimis.. ben bayagi kizartma gibi yapiyordum. senin tarifin hem kolay hem saglikli ....bundan sonra citirlar senin usulden....
    birsey dikkatimi cekti, citir ve kitir olarak gidiyor tarifler :)

    YanıtlayınSil
  6. ellerine sağlık çok güzel görünüyor tabak tam benlik olmuş

    YanıtlayınSil
  7. Ben göğüs kısmını çok severim ve böyle kızartarakta sık sık yapıyorum..
    Ellerine sağlık canım..
    Nefiss görünüyor.

    YanıtlayınSil
  8. ellerine sağlık çok nefis görünüyor

    YanıtlayınSil
  9. ben de bu tarifi ariyordum.ellerine saglik.

    YanıtlayınSil
  10. Bayılırım haftada 3+-4 gün ola yerim ellerine sağlık canım

    Sevgiler,

    YanıtlayınSil

Yorum Gönderme