Ana içeriğe atla

BOL VİTAMİNLİ KURABİYE



Tam da kışa girerken vücudumuza destek sağlamak ve tok tutmak için ideal bir kurabiye. İçindeki ceviz, üzüm, yulaf gibi faydalı yiyecekleri yemeyi sevmeyenler için de bir alternatif olabilir çünkü karışım halinde yemesi daha zevkli, her zaman dediğim gibi bir de çocuklar severse tamamdır...
MALZEMELER 
½ su bardağı zeytinyağ
½ su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı yoğurt
¾ su bardağı esmer şeker
2 tane yumurta ( 1 yumurtanın sarısı üstü için )
1,5 su bardağı yulaf tozu
½ su bardağı kuru üzüm
½ su bardağı ceviz ( elde ufalanmış )
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya 
3,5 – 4 su bardağı ruşeymli tam buğday unu ( tam buğday ununa 1 su bardağı ruşeym karıştırabilirsiniz ) 
Bütün malzemeleri  iyice karıştırdıktan sonra istediğiniz şekli verebilirsiniz. Hamur çok sert olmamalı. Üstüne yumurta sarısı sürdükten sonra 180 dereceye ısıtılmış fırında 20 dk pişirip ılık ılık tüketmesi çok zevkli oluyor. İsterseniz üstünü çekirdekle de süsleyebilirsiniz. Ağzı kapalı olarak uzun süre saklanabilen bir kurabiye. Dışarı çıktığınız zaman çantanızda da bulundurursanız eğer açıktığınızda hemen ağzınıza atarak zararlı yiyeceklere karşı da sizi koruyabilir...



AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. Yulafin ve ruseym burdaki adı ve markasını da soylermisin...ben kurabiye canavarı istiyorum bundan :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hemen yapmalısın o halde...

      yulaf : son d`avoine

      ruşeym : germe de blé


      afiyet olsun...

      Sil
  2. Ne lezzetli bir tarif bu boylee..ellerinize saglik :)

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. İÇERİĞİNE BAKILIRSA BU KURBAİYELER BOMBA GİBİ OLMUŞ:)ELİNE SAĞLIK...

    YanıtlaSil
  4. kurabiyesiz olmaz dimi :))
    aslında kurabiye yapıp kavonoza koymak lazım...
    aniden gelen misafirler için çayın yanına süper olur...
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evet, bunlar uzun süre dayanıyor ama nedense bu aralar evde çabuk bitiyor, çayla da güzel oluyor, teşekkür ederim...

      Sil
  5. hem ruşeym var hem yulaf hemde üzümle ceviz ..çok sağlıklı ve görüntüsü gibi lezzetininde harika olduğuna inandığım nefis bir kurabiye olmuş ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. içinde katı yağ yok, şeker oranı az, hatta daha da azaltabilirsiniz, içindeki üzümler şeker tadını tamamlıyor, teşekkür ederim...

      Sil
  6. Varya yok boyle bisey! Ben o altta gorunen dikdortgen seklindekileri yedim, anlatilmaz bisey. Anlasilan ustte gorunen yuvarlaklar bugun yapilmis ve evde beni bekliyor :)))))) Yeter bu kadar calisma eve kurabiye ve caya :))))))))

    YanıtlaSil
  7. bir kurabiye de bütün vitaminler harika bir fikir eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teker teker zor yenen yiyeceklerin bir araya gelmesi değişik oldu, teşekkürler...

      Sil
  8. ATOM olmuş bu kurabiyeler, elllerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Çok lezzetli olduğu belli olan bir tarif. Bu arada blog arşivinizden çok sayıda tarif aldım. Özellikle kahvaltılıklar tariflerinizden çok güzel yararlanıyorum. Çok çok teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sevindim, bildiklerimizi paylaşabilmek çok güzel, ben de size çok çok teşekkür ediyorum...

      Sil
  10. Oh maşallah çok malzemeli, çok kalorili, çok besleyici :) Çok hoşşş

    YanıtlaSil
  11. evet, arada vitamin destek niyetine, teşekkürler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...