MALZEMELER
1 kahve fincanı kakao
2 tane yumurta ( 1 tanesinin beyazı ayrılacak )
250 g tereyağ
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yaklaşık 3 su bardağı un
İÇ MALZEMESİ
1 su bardağı hindistan cevizi
2 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurtanın beyazı
Önce
iç malzemelerini hazırlayın. Yumurta akını beyaz köpük oluncaya kadar
mikserle çırpın, sonra hindistan cevizini ve pudra şekerini katıp bir
kaşıkla güzelce karıştırın.
Kurabiye
için bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra unu yavaş yavaş katarak çok
sert olmayan kolay şekil alabilen bir hamur yapın. Hamurdan küçük
parçalar koparıp arasına hazırladığınız iç malzemeden koyarak kapatın ve
yuvarlak şekiller vererek tepsiye dizin. 180-190 dereceye ısıtılmış
fırında 15 dakika pişirin.
Üstüne sürmek için kullanacağınız çikolata sosu hazırlamak için 1 çay bardağı
kremayı kaynatmadan ısıtın ve içine 150 g bitter çikolatayı ufak parçalar halinde atın ve eriyene kadar
karıştırın. Soğuduktan sonra soğumuş olan kurabiyelerin üstüne dökün.
AFİYET OLSUN
ben bunu tek hamlede yerim :))
YanıtlaSilsüper görünüyor...
ellerine sağlık canım...
Ellerinize sağlık sevgiler...
YanıtlaSilher tur kurabiyeye varim helede yaninda kahve varsa ellerine saglik.
YanıtlaSilTavşan kanı çayımın yanına pek yakışır bu kurabiyeler..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Tarif super goruntude, hic dayanamam kurabiyelere nefis gozukuyorlar, ellerine saglik..sevgiler :)
YanıtlaSil