Ana içeriğe atla

BARBUNYA


Barbunya yemeği yapmak çok kolay aslında. Soğan, sarımsak zeytinyağında şöyle bir kavrulur. Küp küp doğranmış patatesler ve havuçlar ilave edilir. Salça eklenir, ıslatılmış barbunyalar ve yeterli miktarda tuz ve su ilavesi ile pişirilir. Bütün bu malzemelerin miktarları zevke göre ayarlanır. Çok az da şeker ilave edilir. Yapımı bu kadar kolay olmasına kolay da bir çok etken var aslında lezzeti arttıran. 
Mesela barbunyanın cinsi; çok önemli, özellikle taze barbunya çok çok lezetli oluyor. 
Mesela pişirme süresi; bu da damak zevkine göre değişen bir özellik, kimi biraz biraz kıtır olsun ister, kimisi yumuşak olsun. Ben yumuşacık olsun diyenlerdenim ama bu seferki yani resimdeki biraz kıtır oldu. Pişirmek için düdüklü tencereyi kullanıyorum. Sanırım 10 dk daha pişirseydim daha iyi olacaktı. 
Ve yanına eşlik edecek yardımcı yemek de önemli. Pilav fena olmuyor. Bu sefer havuçlu pilav vardı barbunyanın yanında...


AFİYET OLSUN






Yorumlar

  1. En sevdiğim yemektir barbunya. Bu arada meslektaş olmaktan dolayı da çok mutluyum.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Sibel'in bloğuna yazdığınız yorumu yeni gördüm. Cevabı orada yazdım. Gerçekten çok mutlu oldum sizinle tanışmış olduğum için. Bloğunuzdan asitli bazlı tarifler bekliyoruz :)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. iki sevdiğim bir arada:))
    ellerine sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. ...