Barbunya yemeği
yapmak çok kolay aslında. Soğan, sarımsak zeytinyağında şöyle bir kavrulur. Küp
küp doğranmış patatesler ve havuçlar ilave edilir. Salça eklenir, ıslatılmış
barbunyalar ve yeterli miktarda tuz ve su ilavesi ile pişirilir. Bütün bu
malzemelerin miktarları zevke göre ayarlanır. Çok az da şeker ilave edilir.
Yapımı bu kadar kolay olmasına kolay da bir çok etken var aslında lezzeti
arttıran.
Mesela barbunyanın cinsi; çok önemli, özellikle taze barbunya çok çok
lezetli oluyor.
Mesela pişirme süresi; bu da damak zevkine göre değişen bir
özellik, kimi biraz biraz kıtır olsun ister, kimisi yumuşak olsun. Ben
yumuşacık olsun diyenlerdenim ama bu seferki yani resimdeki biraz kıtır oldu.
Pişirmek için düdüklü tencereyi kullanıyorum. Sanırım 10 dk daha pişirseydim
daha iyi olacaktı.
Ve yanına eşlik edecek yardımcı yemek de önemli. Pilav fena
olmuyor. Bu sefer havuçlu pilav vardı barbunyanın yanında...
AFİYET OLSUN
Ellerine saglık,canım arkadasım.....
YanıtlaSilEn sevdiğim yemektir barbunya. Bu arada meslektaş olmaktan dolayı da çok mutluyum.
YanıtlaSilSevgilerimle...
Sibel'in bloğuna yazdığınız yorumu yeni gördüm. Cevabı orada yazdım. Gerçekten çok mutlu oldum sizinle tanışmış olduğum için. Bloğunuzdan asitli bazlı tarifler bekliyoruz :)
YanıtlaSilSevgilerimle...
iki sevdiğim bir arada:))
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuş