Çok basit ve çok
çabuk yapılabilecek bir tarif. Somon balıklarını fırın kabınıza dizin,
aralarına domates ve biber dilimlerini yerleştirin, sarımsak tanelerini aralara
serpin, 180° lik fırında pişirin,
somon yeterince yağlı olduğu için herhangi bir yağ ilave etmiyorum, fırından çıkınca tuzunu, biberini zevkinize göre daha farklı baharatları ilave
edebilirsiniz. Çok hafif bir yemek oluyor.
Yanına da salçalı
patates... Bu tarifi bir tesadüf eseri öğrendim. Ufak taze patatesleri yıkadıktan
sonra kabuklarını soymadan bir tencereye alın, üstüne zeytinyağı ve çok az da
su ilave edin, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yavaş yavaş pişirin.
Sonra biber salçası ilave ederek karıştırın, patatesler pişince ocaktan alın,
bence tuz ilave etmeye gerek yok, biber salçasının aroması yeterli oluyor... Bu
şekilde pişen patatesler somonlara çok güzel eşlik ediyor...
Salçalı papates
tarifini bir tesadüf eseri öğrendim demiştim; Annesinin Kızı ( Güler Sarıgöl
Köymen )adlı kitapdan... Annelerin kızlarına hem mutfakta hem de hayatta el
vermelerine dair bir çalışma, çok güzel, çok cici bir çalışma... Aklımda kaldığı
kadarı ile de yapmıştım patatesleri, esas tarif kitapta... Kitabın kapağı,
üstündeki çiçekler, okunmaya değer bir kitap, hazırlayanların ellerine
sağlık...
AFİYET OLSUN
Tarifler hem kolay hem lezzetli gozukuyor tesekkurler paylasim icin sevgiler
YanıtlaSilELLERİNİZE SAĞLIK..PATATESLERE BAYILDIM..AMA HALA SOMONA ALIŞAMADIM..SEVENLER İÇİN PRATİK BİR TARİF OLMUŞ..SEVGİLER..
YanıtlaSilsomon en sevdiğim balıktır..patateslerde balıkta nefis göünüyor ellerinize sağlık..
YanıtlaSilbeni izleyen herkesin bayram ziyaretlerine çıktım,tatlı,mutlu bayramlar dileklerimle.
YanıtlaSilÇok güzel olmuşlar ellerine sağlık. Bayramın kutlu olsun.
YanıtlaSilCok saglikli bir balik olmus, ellerine saglik canim....
YanıtlaSilikiside güzel canım somon istedi bak şimdi:)))
YanıtlaSilellerine sağlık