Ana içeriğe atla

FIRINDA SOMON VE SALÇALI PATATES


Çok basit ve çok çabuk yapılabilecek bir tarif. Somon balıklarını fırın kabınıza dizin, aralarına domates ve biber dilimlerini yerleştirin, sarımsak tanelerini aralara serpin, 180° lik fırında pişirin, somon yeterince yağlı olduğu için herhangi bir yağ ilave etmiyorum, fırından çıkınca tuzunu, biberini zevkinize göre daha farklı baharatları ilave edebilirsiniz. Çok hafif bir yemek oluyor.
Yanına da salçalı patates... Bu tarifi bir tesadüf eseri öğrendim. Ufak taze patatesleri yıkadıktan sonra kabuklarını soymadan bir tencereye alın, üstüne zeytinyağı ve çok az da su ilave edin, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yavaş yavaş pişirin. Sonra biber salçası ilave ederek karıştırın, patatesler pişince ocaktan alın, bence tuz ilave etmeye gerek yok, biber salçasının aroması yeterli oluyor... Bu şekilde pişen patatesler somonlara çok güzel eşlik ediyor...
Salçalı papates tarifini bir tesadüf eseri öğrendim demiştim; Annesinin Kızı ( Güler Sarıgöl Köymen )adlı kitapdan... Annelerin kızlarına hem mutfakta hem de hayatta el vermelerine dair bir çalışma, çok güzel, çok cici bir çalışma... Aklımda kaldığı kadarı ile de yapmıştım patatesleri, esas tarif kitapta... Kitabın kapağı, üstündeki çiçekler, okunmaya değer bir kitap, hazırlayanların ellerine sağlık...



AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. Tarifler hem kolay hem lezzetli gozukuyor tesekkurler paylasim icin sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ELLERİNİZE SAĞLIK..PATATESLERE BAYILDIM..AMA HALA SOMONA ALIŞAMADIM..SEVENLER İÇİN PRATİK BİR TARİF OLMUŞ..SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  3. somon en sevdiğim balıktır..patateslerde balıkta nefis göünüyor ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. beni izleyen herkesin bayram ziyaretlerine çıktım,tatlı,mutlu bayramlar dileklerimle.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel olmuşlar ellerine sağlık. Bayramın kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  6. Cok saglikli bir balik olmus, ellerine saglik canim....

    YanıtlaSil
  7. ikiside güzel canım somon istedi bak şimdi:)))
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa