Ana içeriğe atla

FETHİYE`NİN PAZARLARI

En çok pazarları seviyorum, o yöreye ait ne varsa görüyorum tezgahlarda, hatta tadına bakıyorum nasılmış diye, bazen alıyorum bazen de araştırıp bilgi edinmek için erteliyorum. Pazarlar rengarenk, her şeyi bulmak mümkün.
 
Fethiye`ye gelme planlarınız varsa, mutlaka bir pazarına gitmelisiniz; Pazar ve Salı günleri kurulan pazarları dışında bir de Cuma günü kurulan köylü pazarı...

İlk dikkatimi çeken bol bol yeşilliklerin olmasıydı bu pazarları ilk gördüğümde, semiz otları, rokalar, dere otları... Gayet taze ve bolca duruyorlar pazar tezgahlarında. Diğer sebzeler ve meyveler de öyle. Eğer temmuz ayında gelirseniz bol bol kiraz yiyebilirsiniz, sonra da şeftali ve incirler ve tabii ki üzümler...


Pazarı gezerken karnınız acıkırsa hiç dert etmeyin, hatta bırakın çokca acıksın, meşhur saç böreğinden yeme fırsatını yakalamış olursunuz. Pazarlara kurulan  seyyar restorantlar sayesinde zevkli dakikalar geçirebilirsiniz. Öyle lüks değiller ama sıcacık davranışları ile hem gönülleri hem de mideleri fethediyorlar. Her masada hazır bekleyen ve istediğiniz kadar yiyebileceğiniz turşuları da lezzete lezzet katıyor. Ve taze taze sıkılan meyve suları...

Ben çok sevdim bu pazarları...


Yorumlar

  1. Ege' de pazarlar bir başka güzeldir işte yaa.. Çok hoşuma gitti resimler,teşekkürler.. Yaşillikleri alıp yiyiveresi geliyo insanın:) Kocaman sevgiler.!

    YanıtlaSil
  2. Bende bayılırım yöresel pazarlara böreklerde nefis gözüküyor

    YanıtlaSil
  3. fethiyeye gittim ama pazarlarını gezemedim malesef,normal pazarlara bile gidince delirmiş gibi her ota saldıran biri olarak kendimi ege pazarında düşününce korktum:)

    YanıtlaSil
  4. Bir pazar sever olarak ,bayıldım resimlere... tabi sizin oraların yeşillikleri daha farklı..daha güzel ..inşallah bir güz banada nasip olur,şöyle doyasıya gezmek ..neler alırım artık bilinmez..

    YanıtlaSil
  5. bende çok severim pazar gezmesini..hele yeşillik tezgahlarına bayılıyorum..tabi birde fethiyede birsürü otta vardır negüzel..ama malesef istanbulda çok çeşit yok ..

    YanıtlaSil
  6. bayan olup mutfakla ılgılı olup pazarları sevmeyen yoktur sanırım
    hepsı taze hepsı lezzetlı gozukuyorrr
    sevgilerrr

    YanıtlaSil
  7. pazar düzenli, benim aklım o adam da gözlememi yapıyor

    YanıtlaSil
  8. Fethiyede hergün bir pazar bulmam mümkün. Cuma, Cumartesi patlangıç, pazar Çalış, Salı malum salı pazarı.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. ...