Artık taze
fasulye daha sık yapılacak, yaz geldi ya... Yaz gelince en çok fasulye kokar
mutfaklar nedense, zeytinyağlısı, etlisi, türlüye katılmış olanı,
kavrulanı... Bir sürü yemek çeşidi var fasulyenin, kendisi de çok çeşitli ya;
Ayşe Kadın, Sırık, Çalı... En güzel sebzelerden biridir fasulye. Pişirmesi çok
basittir, bir o kadar da tatlı ve lezzetlidir. Ama kart ve kılçıklı olanlarına
dikkat etmek gerekir, pişerken sorun olabilir, bir türlü pişmezler, pişmiş
görünüp yerken kıtır kıtır olurlar.
Önce
zeytinyağında ince doğranmış soğanlar şöyle bir çevrilir, ben neredeyse hiç
kavurmam, sonra iri doğranmış sarımsaklar, domates ve sivri biberler ilave edilir,
onlar da ufak ufak doğranmış olarak. Sonra ayıkladığınız fasulyeler ilave edilir
tuzla birlikte, üstünü geçecek kadar su ile ve ocak kısık ateşe getirilir,
yavaş yavaş pişirilir. Gerekirse sıcak su ilave edebilirsiniz. Domatesi çok
doğradığım zaman salça ilave etmiyorum. Sıklıkla yaptığım bir yöntem de; zeytinyağını pişerken değil de en son piştikten sonra üstüne gezdirmek. Zeytinyağının kokusu ve tadı daha bir taze oluyor bu şekilde...
Fasulyenin yanına
da en çok şehriyeli pilavı tavsiye ederim ama eğer sürekli şehriyeli ya da sade
pilav yapmaktan sıkıldıysanız benim gibi havuçlusunu da deneyebilirsiniz.
Şehriye yerine rendelediğiniz havuçları sıvıyağda biraz kavurun ve üstüne
pirinçleri ilave ederek normal pilav gibi pişirin, fena olmadı, havuçlu pilav
da yakıştı taze fasulyenin yanına...
AFİYET OLSUN
bende dün yumurtalısını yaptım ellerine sağlık çok severim taze fasülyeyi,pirinç pilavını havuçla denemdim denemek gerek..
YanıtlaSilPilavın her türlüsünü severim .
YanıtlaSilTaze fasulye ile birlikte güzel bir yaz menüsü olmuş , ellerine sağlık .
ellerine sağlık havuçlu pilavı deneyeceğim. Bak bu harika artık facebookta. Beklerim
YanıtlaSilhttp://www.facebook.com/pages/BaK-Bu-HaRiKa-DeKoRaSyOn/447201555298044
Hmmm tam zamanı :)
YanıtlaSil