Ve topladığım çilekler reçel oldu. Hem de çok farklı bir
tarifle, her zaman yaptığımdan farklı bir tarif, uzun zamandır yapmayı düşünüyordum
ve şimdi diyorum ki lütfen siz de
deneyin, ben çok beğendim, eminim sizin de hoşunuza gidecek.
Yanlış duymadınız
evet, 21 dakikada... Tarifin kaynağı Sağlıklı Mutfak, kendisine çok çok teşekkür ediyorum.
MALZEMELER
500 g çilek
450 g şeker
1/3 limonun suyu
1 tatlı kaşığı
tereyağ
Çilekleri
yıkayıp, saplarını ayıkladıktan sonra bir tencereye koyun, tereyağını da ilave
edin ve 7 dk boyunca arada karıştırarak pişirin. Bu sırada çilekler sulanıyor.
7 dk sonunda
şekeri ilave edin ve 13 dk boyunca kaynatın, ben ocağı biraz kıstım bu aşamada.
Son 1 dk içinde
limon suyunu ilave edin ve 1 dk sonunda ocağınızı kapatın. İşte bu kadar çabuk
bir reçel. Soğuduktan sonra kavanozlara boşaltabilirsiniz.
Çilek ve şeker
miktarlarında çok çok ufak değişiklik yaptım. Şeker miktarı fazla gibi gelmişti ama tadına bakınca anladım ki o da normal. Hatta daha az da kulanabilirsiniz, 200 grama kadar indirebilirsiniz şeker miktarını, yaklaşık 3/4 su bardağı... Ve uzun süre bozulmadan saklayabileceğiniz bir reçel oluyor.Tam
kıvamında, ısrarla tavsiye ediyorum...
AFİYET OLSUN
Canım arkadasım kayısıda olur mü? Acep :( lakin aldığım kayısılar bı seye benzemiyor....
YanıtlaSilbence olur, ben de denemeyi düşünüyorum...
SilOooo yirmibir dakikada ne güzel.Dakikasını bile tutmuşsunuz :)pratik ve çok güzel görünüyor
YanıtlaSilben de şaşırmıştım bu 21 dk olayına ama gerçekten güzel oldu denemenizi öneririm...
SilNihayet ben de yaptım reçelimi.Sevgiler:)
YanıtlaSilafiyet olsun, tatlı tatlı kahvaltılarda yemek dileklerimle...
SilBende bu 21 dakika olayını duymuştum ama denemek kısmet olmamıştı artık yapmak şart oldu:) ellerinize sağlık...
YanıtlaSilkesinlikle denemelisiniz, şimdiden kolay gelsin...
SilÇok güzel olmuş ellerine sağlık afiyetler olsun.
YanıtlaSilteşekkür ederim...
SilCanim denemene ve begenmene cok sevindim. afiyet olsun. sevgiler
YanıtlaSilçok çok teşekkür ederim...
Silgörüntü çok güzel, denemek için sabırsızlanıyorum...
YanıtlaSilkolay gelsin, afiyet olsun...
SilBende bu sene zencefilli çilek reçeli denedim,süper oldu. Ben tereyağını ilk sizden duydum, denemeliyim.Elinize sağlık
YanıtlaSilhımmmm zencefilli de çok güzel olur, ben de denemeliyim...
Sil