Ana içeriğe atla

21 DAKİKADA ÇİLEK REÇELİ


Ve topladığım çilekler reçel oldu. Hem de çok farklı bir tarifle, her zaman yaptığımdan farklı bir tarif, uzun zamandır yapmayı düşünüyordum  ve şimdi diyorum ki lütfen siz de deneyin, ben çok beğendim, eminim sizin de hoşunuza gidecek. 
Yanlış duymadınız evet, 21 dakikada... 
Tarifin kaynağı  Sağlıklı Mutfak, kendisine çok çok teşekkür ediyorum.
MALZEMELER
500 g çilek
450 g şeker
1/3 limonun suyu
1 tatlı kaşığı tereyağ
Çilekleri yıkayıp, saplarını ayıkladıktan sonra bir tencereye koyun, tereyağını da ilave edin ve 7 dk boyunca arada karıştırarak pişirin. Bu sırada çilekler sulanıyor.
7 dk sonunda şekeri ilave edin ve 13 dk boyunca kaynatın, ben ocağı biraz kıstım bu aşamada.
Son 1 dk içinde limon suyunu ilave edin ve 1 dk sonunda ocağınızı kapatın. İşte bu kadar çabuk bir reçel. Soğuduktan sonra kavanozlara boşaltabilirsiniz.
Çilek ve şeker miktarlarında çok çok ufak değişiklik yaptım. Şeker miktarı fazla gibi gelmişti ama tadına bakınca anladım ki o da normal. Hatta daha az da kulanabilirsiniz, 200 grama kadar indirebilirsiniz şeker miktarını, yaklaşık 3/4 su bardağı... Ve uzun süre bozulmadan saklayabileceğiniz bir reçel oluyor.Tam kıvamında, ısrarla tavsiye ediyorum...

AFİYET OLSUN





Yorumlar

  1. Canım arkadasım kayısıda olur mü? Acep :( lakin aldığım kayısılar bı seye benzemiyor....

    YanıtlaSil
  2. Oooo yirmibir dakikada ne güzel.Dakikasını bile tutmuşsunuz :)pratik ve çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de şaşırmıştım bu 21 dk olayına ama gerçekten güzel oldu denemenizi öneririm...

      Sil
  3. Nihayet ben de yaptım reçelimi.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. afiyet olsun, tatlı tatlı kahvaltılarda yemek dileklerimle...

      Sil
  4. Bende bu 21 dakika olayını duymuştum ama denemek kısmet olmamıştı artık yapmak şart oldu:) ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel olmuş ellerine sağlık afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  6. Canim denemene ve begenmene cok sevindim. afiyet olsun. sevgiler

    YanıtlaSil
  7. görüntü çok güzel, denemek için sabırsızlanıyorum...

    YanıtlaSil
  8. Bende bu sene zencefilli çilek reçeli denedim,süper oldu. Ben tereyağını ilk sizden duydum, denemeliyim.Elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hımmmm zencefilli de çok güzel olur, ben de denemeliyim...

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...