Ana içeriğe atla

NİSAN YAĞMURLARI

Hemen öyle sevinmeyin yaz geliyor diye, ince kıyafetlere geçmeyin öyle tiril tiril, nisan yağmurları var daha, bardaktan boşanırcasına, yoksa eğer şemsiyeniz adamakıllı ıslatanı, olsa da farketmez, paçalardan yukarı doğru çıkar yağmur suları, farklıdır bu nisan yağmurları...
Bir anda kararıverir gökyüzü, sabahtan yapılan parkta yürüyüş ve piknik planları ertelenir ertesi güne, yağan yağmuru camın önünden seyretmek kalır biraz hüzün, biraz da hasretle...
Tatlı tatlı soğur hava kıştan kalan soğukları tüketmek istercesine. Hırkalar  alınır omuzlara ama giymek istemeyiz, öylesine eğreti... Bıktık ya bütün kış giymekten onları kalın kalın. 
Kızmam gene de sicim gibi yağan bu yağmurlara, ağaçların açtığı o güzelim çiçekler nasıl dökülür sonra, kendi başlarına olmaz, dökülsünler ki meyveye dönüşsün tomurcuklar, yaz meyveleri için sabırsızlanıyoruz ya, sabrederiz bu yağmurlara da...
Herşeyi temizler, alır götürür bu yağmurlar, camdan seyrettikce tatlı bir mutluluk dolmaya başlar içim.
Yeşili daha bir yeşil yapar bu yağmurlar.
Ya yağmurda acelesi olanlar, camdan onları da seyretmek güzel olur, birikmiş yağmur sularına basarak koşan insanlar, birikmiş yağmur sularının tam da ortasına zevkle basan çocuklar ve onlara kızan anneleri...
Ankara`nın nisan yağmurlarında çok ıslandım ben, hem de tepeden tırnağa, sadece ben değil,  eminim Ankara`da  yaşayan herkesin vardır bir yağmurda ıslanma anısı. Her tarafımızdan su akar, şemsiye zaten pes etmiş konumdadır elimizde, suları akar damla damla... Tam da akşam üstü yağar ya sıcak iyice kızdırdıktan sonra...
Cenevre`nin yağmurlarında da ıslanıyorum artık, yağmur her yerde aynı yağmur, ıslatıyor işte. Ama burada yağdımı bitmek bilmiyor, neredeyse nisan ayının tamamı yağmurlu... Yeşilin bu kadar koyu olmasının sebebidir uzun süren bu yağmurlar. Ağaçlar kana kana su içmenin zevkine varıyorlar.
Suyun toprağa geri dönüşümüdür  nisan yağmurları...
Az kaldı bitiyor bu nisan da nisan yağmurlarıyla, yağmurda ıslanmadığınıza pişman olmamak için uzatın kafanızı seyrettiğiniz camdan dışarıya ve yakalamaya çalışın damla damla nisan yağmurlarını...








Yorumlar

  1. vayyyyy beeeee super olmus islanasim geldiiiii......
    yayaya yagmur , teknede hamur...

    YanıtlaSil
  2. cok etkileyici siir gibi valla



    ebouschunnnnnn <3

    YanıtlaSil
  3. Aslinda bana da bir yagmur iyi gelecek, soyle ruhumu rahatlatacak bir yagmur...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa