Ana içeriğe atla

MUHALLEBİ SEVER MİSİNİZ...


Ben çok severim, hem de sabah aç karnına ve soğuk soğuk yemeyi sevdiğim tatlılardandır muhallebi. Aslında zahmetsiz basit bir tatlı ama sanırım çok fazla seveni  yok, bebeklikte çok tüketildiği için belki de çok sevilmez ya da konuklar için yapılırken içine başka şeyler de ilave etme ihtiyacı duyulur, ikram etmek için nedense çok yavan gelir. Ama bana ikram edebilirler... Çok sık yapmamaya çalışırım, evde benden başka seven olmadığı için.
Basit bir tatlı ama kıvamı önemli benim için, bu kıvamı tutturmak ancak bir kaç denemeden sonra oldu. Bazen çok sıvı, bazen çok katı, bazen pirinç unu ile bazen nişasta ile derken artık bu ölçülerle yapıyorum uzun zamandır.
MALZEMELER
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
¾ su bardağı şeker
125 ml krema
1 paket vanilya
Krema ve vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye koyduktan sonra sürekli olarak çırpma teli ile karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyorsunuz. Kaynamaya başlayınca ocağı kapatıp kremasını ve vanilyasını ilave ediyorsunuz ve biraz daha özleşene kadar karıştırıyorsunuz. Muhallebiniz hazır. İstediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz...


AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. ayy bende çok severim,eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Keaske yeseydim, kalmamis :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esim sagolsun tekrar yapti, bir tane yedim, bir tane de simdi yiycem :)

      Sil
  3. çok güzel görünüyor ellerinize sağlık bende sütlü tatlıları seviyorum

    YanıtlaSil
  4. muhallebiye bayılırım. evde de herkes çok sever. içinde krema olması enteresan. ben böyle yapmıyordum. hemen denemek istiyorum.

    YanıtlaSil
  5. ELLERİNE SAĞLIK SAĞLIK CANIM BEKLERİM
    :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...