Ana içeriğe atla

AĞLAYAN PASTA

Bu pastaya  neden ağlayan pasta ismi verilmiş hala anlamış değilim. Yıllar öncesinde  yediğim zaman çok hoşuma gitmişti, adını duyunca da çok şaşırmıştım ama yine de tarif defterime adını değiştirmeden yazdım... Şimdilerde bir çok blogda görüyorum ve hala isminin sebebini bulmaya çalışıyorum.
İşte bu da benim ağlayan pastam, ismi ne olursa olsun denenmeye değer bir pasta, lezzetli bir pasta, kolay bir pasta, misafirlerinize ikram ederken yüzünüzü güldüren bir pasta...
MALZEMELER
Kek;
4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Bütün bu malzemeleri normal bir kek yapar gibi mikserle özleşene kadar karıştırıyorsunuz ve 180 derecede pişiriyorsunuz.
Kek fırından çıkınca üstüne 1,5 su bardağı sütü dökerek ıslatıyorsunuz.
Krema;
Keki  fırından çıkarıp üstüne sütü döktükten sonra soğumaya bırakın ve soğuyunca üstünü soğuk süt kremasını çok az bir pudra şekeri ile mikserle katılaşana kadar çırparak hazırladığınız krema ile kaplayın.
Sos;
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı kakao
¾ su bardağı şeker
80 g bitter çikolata
Bitter çikolata hariç bütün bu malzemeleri karıştırarak kaynatın. Ocaktan alın ve bitter çikolatayı ilave ederek eriyene kadar karıştırın. Çikolatalı sosunuz hazır...
Dilimlediğiniz pastanızı bu sosla servis edebilirsiniz...






AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. Sanirim kenarlarindan akan kremayi gozyaslarina benzetmisler... Bana oyle geldi yani resmine bakinca.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel olmuş canım ye beni diye ağlıyor sanki:))
    mutlu haftasonları hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  3. Yiyen kisi agladigi icin....Ben nasil huplettim koca pastayi._- diye....(*.*)

    YanıtlaSil
  4. Bu arada iki Hande arasında dilek dilemeyi unutma Ebru...
    Hepinizin açıklaması da çok güzel olmuş, doğru söylüyorsunuz...
    Teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  5. pasta, çikolatalı gözyaşlarıyla ağlarken, ben, üzerindeki meyvelerle o şahane görüntüye bayıldım. çok çok güzel ellerine sağlık. lezzeti de mutlaka öyle güzeldir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke gelsen de beraber yiyebilsek, eski günlerdeki gibi...

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa