Çok kolay ama ufak yuvarlaklar yapmak biraz zaman alıyor, olsun değer, ağızda dağılıyor yani tam çaylık...
MALZEMELER
250 g tereyağ
2 adet yumurta ( sarılar içi için, beyazlar üstü için )
2 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un ( 3-3,5 su bardağı )
Yumurtanın beyazlarını bir kapta iyice çırpın. Hindistan cevizini de bir başka kaba alın ve bu ikisini bir kenara kaldırın.
Malzemelerin geri kalanını güzelce yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Un miktarını ayarlayabilmek için hepsini birden katmayın, yavaş yavaş katarak hamurun kıvamını ne çok sert ne de çok yumuşak hale getirebilirsiniz. Hamurdan ufak parçalar alıp yuvarlayın ve önce yumurta beyazına sonra da hindistan cevizine batırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin, bu şekilde bütün hamuru bitirin. Ama yumurta akına ve hindistan cevizine batırırken elleriniz de hindistan cevizine bulanacağı için önce yuvarlakların hepsini yapıp sonra yumurta akına ve hindistan cevizine batırmanızı tavsiye ederim.Yok eğer böyle minik minik uğraşamam derseniz de daha büyük yuvarlaklar yapabilirsiniz. 180° ye ısıtılmış fırında üstü çok hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Ağzı kapalı bir kapta bir haftadan fazla saklayabilirsiniz.
Malzemelerin geri kalanını güzelce yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Un miktarını ayarlayabilmek için hepsini birden katmayın, yavaş yavaş katarak hamurun kıvamını ne çok sert ne de çok yumuşak hale getirebilirsiniz. Hamurdan ufak parçalar alıp yuvarlayın ve önce yumurta beyazına sonra da hindistan cevizine batırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin, bu şekilde bütün hamuru bitirin. Ama yumurta akına ve hindistan cevizine batırırken elleriniz de hindistan cevizine bulanacağı için önce yuvarlakların hepsini yapıp sonra yumurta akına ve hindistan cevizine batırmanızı tavsiye ederim.Yok eğer böyle minik minik uğraşamam derseniz de daha büyük yuvarlaklar yapabilirsiniz. 180° ye ısıtılmış fırında üstü çok hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Ağzı kapalı bir kapta bir haftadan fazla saklayabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Nefis görünüyor, canim cekti simdi söyle bir bardak cayla harika giderdi. Ellerinize saglik ;)
YanıtlaSilValla yutkundum, cok severim , fakat yapmak yasak...belki plus tard....emegine saglik :)
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık çok hoş olmuş
YanıtlaSilaldım gidiyorum
muhabbetle kal
:))
Yine yiyici tarafindan bir yorum; boyutlari bir lokmalik oldugu icin yerken isirmak zorunda kalmiyorsunuz, dolayisiyla kirintilanacak diye korkmadan lup lup atiyorsunuz... Cayla super gidiyor...
YanıtlaSilmıııhhh mıhh mmmmm tadından da yenmez hani, nefis!
YanıtlaSil