Ana içeriğe atla

HİNDİSTAN CEVİZLİ MİNİK KURABİYELER


Canınız bir bardak çay istedi yanına da kurabiye, durmayın hemen yapın bu sevimli minikleri...
Çok kolay ama ufak yuvarlaklar yapmak biraz zaman alıyor, olsun değer, ağızda dağılıyor yani tam çaylık...
MALZEMELER
250 g tereyağ
2 adet yumurta ( sarılar içi için, beyazlar üstü için )
2 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un ( 3-3,5 su bardağı )
Yumurtanın beyazlarını bir kapta  iyice çırpın. Hindistan cevizini de bir başka kaba alın ve bu ikisini bir kenara kaldırın.
Malzemelerin geri kalanını güzelce yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Un miktarını ayarlayabilmek için hepsini birden katmayın, yavaş yavaş katarak hamurun kıvamını ne çok sert ne de çok yumuşak hale getirebilirsiniz. Hamurdan ufak parçalar alıp yuvarlayın ve önce yumurta beyazına sonra da hindistan cevizine batırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin, bu şekilde bütün hamuru bitirin. Ama yumurta akına ve hindistan cevizine batırırken elleriniz de hindistan cevizine bulanacağı için önce yuvarlakların hepsini  yapıp sonra yumurta akına ve hindistan cevizine batırmanızı tavsiye ederim.Yok eğer böyle minik minik uğraşamam derseniz de daha büyük yuvarlaklar yapabilirsiniz. 180° ye ısıtılmış fırında üstü çok hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Ağzı kapalı bir kapta bir haftadan fazla saklayabilirsiniz.



AFİYET OLSUN 



Yorumlar

  1. Nefis görünüyor, canim cekti simdi söyle bir bardak cayla harika giderdi. Ellerinize saglik ;)

    YanıtlaSil
  2. Ikisatirdokturmelik22 Şubat 2012 11:38

    Valla yutkundum, cok severim , fakat yapmak yasak...belki plus tard....emegine saglik :)

    YanıtlaSil
  3. canım ellerine sağlık çok hoş olmuş
    aldım gidiyorum
    muhabbetle kal
    :))

    YanıtlaSil
  4. Yine yiyici tarafindan bir yorum; boyutlari bir lokmalik oldugu icin yerken isirmak zorunda kalmiyorsunuz, dolayisiyla kirintilanacak diye korkmadan lup lup atiyorsunuz... Cayla super gidiyor...

    YanıtlaSil
  5. mıııhhh mıhh mmmmm tadından da yenmez hani, nefis!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa