Tam bir sebze salatası diyebiliriz aslında. Sebze sevmeyenlere belki bu şekilde yemek daha eğlenceli gelebilir.
Karnabaharları, bezelyeleri ve fasulyeleri haşlıyoruz ama çok fazla değil, sonra hemen soğuk suya daldırıp çıkarıyoruz ki renkleri ve dirilikleri de korunmuş olsun. Haşlanmış nohutunuz varsa işiniz daha kolay, hemen kullanabilirsiniz ya da konserve nohut kullanabilirsiniz. Her ikisi de yoksa ıslatıp haşlamanız gerekecek…
Haşlama işlemi bittikten sonra karnıbaharları, bezelyeleri, fasulyeleri ve nohutları servis tabağına alın ve üstüne minik domateslerden doğrayın yoksa normal domates de olur.
Maydanoz ve dere otunu da doğrayın, biraz bolca olursa daha lezzetli bir salata oluyor. Sonra zeytinyağı ve limon suyunu iyice çırpın ve biraz tuz ile salatanıza ilave ederek sebzeleri çok fazla hırpalamadan karıştırın.
AFİYET OLSUN
sağlıklı ve lezzetli olduğu her halinden belli olan bir salata olmuş ellerine sağlık..
YanıtlaSilTeşekkür ederim anne eli gibi, afiyet olsun...
SilKesinlikle canım çekti, hemen yarın yapıyorum... Sağolasın.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Hande,
SilÇok keyifle yenen bir salata, şimdiden afiyet olsun...
bu salata tam benlik:)
YanıtlaSilellerine sağlık.
sevgiler.
O halde hemen yapmalısın aylin, afiyet olsun.
SilAilecek çok severiz sebze salatalarını:)enfes gözüküyor canım ellerine sağlık.
YanıtlaSilİyi ve güzel günlerde görüşmek dileğiyle.
sıcacık sevgilerimi bırakıyorum...
inciyemek.blogspot.com
Çok teşekkür ederim...
SilGoruntu muhtesem, sen yaparsin kotu olmaz zaten..... Fakat beni karnibahar bozar.....
YanıtlaSilbi denesen...
Silçok değişik. bahar, kış ve yaz sebzeleri bir arada. bende deneyeceğim. genelde sebze ve meyveleri mevsiminde almaya özen gösteririm. çok özel durumlarda alırım. yazında karnıbahar yok. hemen yapmalıyım........
YanıtlaSildondurulmuş ürünler sağolsun...
Silçok güzel bir salata misafirlerim gelecek bu salatayı deneyeceğim ellerine sağlık....
YanıtlaSilşimdiden afiyet olsun...
Sil