Ana içeriğe atla

HEM KARNABAHARLI HEM DE NOHUTLU BİR SALATA

Tam bir sebze salatası diyebiliriz aslında. Sebze sevmeyenlere belki bu şekilde yemek daha eğlenceli gelebilir.
Karnabaharları, bezelyeleri  ve fasulyeleri haşlıyoruz ama çok fazla değil, sonra hemen soğuk suya daldırıp çıkarıyoruz ki renkleri  ve dirilikleri de korunmuş  olsun. Haşlanmış nohutunuz varsa işiniz daha kolay, hemen kullanabilirsiniz ya da konserve nohut kullanabilirsiniz. Her ikisi de yoksa ıslatıp haşlamanız gerekecek…
Haşlama işlemi bittikten sonra karnıbaharları, bezelyeleri, fasulyeleri ve nohutları servis tabağına alın ve üstüne minik domateslerden doğrayın yoksa normal domates de olur. 
Maydanoz ve dere otunu da doğrayın, biraz bolca olursa daha lezzetli bir salata oluyor. Sonra zeytinyağı ve limon suyunu iyice çırpın ve biraz tuz ile salatanıza ilave ederek sebzeleri çok fazla hırpalamadan karıştırın.



AFİYET OLSUN





Yorumlar

  1. sağlıklı ve lezzetli olduğu her halinden belli olan bir salata olmuş ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle canım çekti, hemen yarın yapıyorum... Sağolasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Hande,
      Çok keyifle yenen bir salata, şimdiden afiyet olsun...

      Sil
  3. bu salata tam benlik:)
    ellerine sağlık.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Ailecek çok severiz sebze salatalarını:)enfes gözüküyor canım ellerine sağlık.
    İyi ve güzel günlerde görüşmek dileğiyle.
    sıcacık sevgilerimi bırakıyorum...
    inciyemek.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. Ikisatirdokturmelik28 Şubat 2012 11:13

    Goruntu muhtesem, sen yaparsin kotu olmaz zaten..... Fakat beni karnibahar bozar.....

    YanıtlaSil
  6. çok değişik. bahar, kış ve yaz sebzeleri bir arada. bende deneyeceğim. genelde sebze ve meyveleri mevsiminde almaya özen gösteririm. çok özel durumlarda alırım. yazında karnıbahar yok. hemen yapmalıyım........

    YanıtlaSil
  7. çok güzel bir salata misafirlerim gelecek bu salatayı deneyeceğim ellerine sağlık....

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...

SADE YAĞLI UN KURABİYESİ

Çocukluğa hep bir özlem var bende... Hadi seni çocukluğuna götürelim gel deseler, hiç düşünmeden koşarım... Çocukluğumun günlerine gitmek için uzun uzun düşünürüm, hafızamın derinliklerinden bir kaç gün yakalarsam ne mutlu bana... Bazen de hiç düşünmeden geliverir hatıralar... Büyüyoruz... Her şey geride kalıyor... Ve bazen küçük bir şey geride kalanları hatırlatıveriyor...   Un kurabiyesi de öyle benim için. Yıllar öncesine götürür beni...   Bu deneme de bunun için aslında. Sanırım biraz olsun aradığım lezzet ve kokuyu buldum. Tarif için masmavi3_mutfakta`ya teşekkür ederim...   Sade yağ ile yapılmış bir un kurabiyesi. Sade yağ yapımından bahsetmiştim, aslında çok zor değil.   Geniş bir tencereye tereyağını koyun ve ateşi kısık ateşe ayarlayıp, kaynamadan erimesini, üstünün beyaz köpük bağlamasını bekleyin, yaklaşık yarım saatte böyle bir görüntü oluşuyor, üstüne biriken köpükleri toplayın ve köpük bitene kadar işleme devam edin, sonunda sapsarı ren...