Ana içeriğe atla

DOMATES ÇORBASI


Aslında bu çorbayı yazın yapmak daha mantıklı, çünkü mevsiminde yetişmiş domatesler ile daha sağlıklı bir lezzet elde etmiş oluruz. Ama konserve domatesler ve salça ile de bu çorba yapılabilir. Böylece bizim için yararlı bir besin maddesinden kendimizi  mahrum etmemiş oluruz.
MALZEMELER
7-8 tane rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı salça ( isteğinize göre arttırabilirsiniz )
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı su ( çorbanın kıvamını ayarlamak için miktarı artabilir )
Rendelenmiş kaşar
Tuz, karabiber
Zeytinyağı ile beraber unu hafifce kavurun,  yakmadan. Sonra rendelediğiniz domatesleri ilave edin ve karıştırmaya devam edin. 2 su bardağı su ilavesi ile kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra blendırdan geçirin. Eğer biraz taneli çorbaları seviyorsanız blendırdan geçirmenize gerek yok. 
Salçasını ve tuzunu ilave edin ve çorba istediğiniz koyuluğa gelene kadar su ekleyerek karıştırın ve kısık ateşte bir kaç dakika daha pişirdikten sonra kaşar peyniri ve karabiber ile servis yapabilirsiniz.



AFİYET OLSUN



Yorumlar

  1. ellerıne sağlık canım harıka olmus ben maydonozlu da cok sevıyorum

    YanıtlaSil
  2. Domates çorbasına bayılırımm:))

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık,domates çorbasını pek severim,sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. çok nefis görünüyor....ben kremalısını da severim.....

    YanıtlaSil
  5. mmmmmmmmmm domates corbasiiiiii en sevdigim corbalardan biriiiiiii bir de peynir ohohohohooh :)))



    ebouschunnnnnnn <3

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. ...