Ana içeriğe atla

EVİMİZİN KÜÇÜĞÜ



Bu sözlerim sana
Çok istedik seni tıpkı ablan gibi
Sabırsızlık ve büyük bir özlemle bekledik seni de ablanı beklediğimiz gibi
Küçük ağzın, küçük burnun, küçük ellerin ve ayaklarınla aramıza katıldın daha dün gibi
Mutlu ettin bizi
Sen hiç büyüme hep böyle kal, evimizin küçüğü
Küçük ve meraklı gözlerinle hep böyle bak
O gözlerinle her zaman olduğu gibi gözümün içine bakarak konuş
Gözlerini,  gülerken olduğu gibi ağlarken de yaşlarla dolu olsa bile kaçırma benden
Küçük ellerinle hep birşeyler yaratmaya, kesip biçmeye, yapıştırmaya devam et
O küçük ellerinle çalmaya devam et piyanonu büyük bir istekle
O küçük ellerinle katlamaya devam et eşyalarını
Bilirim ki rahat etmez için odan düzenli olmayınca
Küçük ayaklarınla atla zıpla, yerinde durama şimdi yaptığın gibi
Ama ne yaparsan yap yalan söyleme o küçük ağzınla, her zaman doğru ol
Aklını her zaman doğruluktan yana kullan
Ve büyürken hiç değişmeden büyü
Bak artık büyüyorsun hiç büyüme desem de
Kimse küçük kalmamış
Büyürken içinde sevgilerini, mutluluklarını, başarılarını büyüt, acılarını ve pişmanlıklarını değil
Ve hep arkanda ve hep seninle olduğumuzu bil
Ve ne kadar büyüsen de yine de evimizin küçüğüsün işte...
O güzel yanaklarından öpüyorum, iyi ki doğdun Ebuşum
İyi ki varsın...






Yorumlar

  1. Nice guzel, saglikli, mutlu yillara!

    YanıtlaSil
  2. hayati boyunca hep gulsun mutlu olsun..
    arkadasim sende dokturmususun valla okurken bizim de doldu gozlerimiz....
    sevgiler .... EBRU

    YanıtlaSil
  3. HAYATMUTFAKTA_kininyaninda_GUZEL21 Eylül 2011 17:26

    Eline, gonlune saglik! Benim de duygularima tercuman olmussun. Her ne kadar evimizin kucugu olsa da, gonlu buyuk Ebus'umun ben de yeni yasini kutluyorum. Aksama daha detayli kutlariz tabii...

    YanıtlaSil
  4. Canım ebrucuğum,Annenin senin doğum günün için yazmış olduğu bu yazıyı sakla, ve hersene oku ayrı ayrı görüşlere sahip olacaksın,benim bütün ihtiyaclarımı karşılıyan babam ve annem varmış diyeceksin,sende onlara karşı çalışkan ve iyi bir evlat olmaya calış,şüphem yokki zaten öylesin.Adıgüzel ailesine selamlar,Salih dede.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...