Ana içeriğe atla

EVİMİZİN KÜÇÜĞÜ



Bu sözlerim sana
Çok istedik seni tıpkı ablan gibi
Sabırsızlık ve büyük bir özlemle bekledik seni de ablanı beklediğimiz gibi
Küçük ağzın, küçük burnun, küçük ellerin ve ayaklarınla aramıza katıldın daha dün gibi
Mutlu ettin bizi
Sen hiç büyüme hep böyle kal, evimizin küçüğü
Küçük ve meraklı gözlerinle hep böyle bak
O gözlerinle her zaman olduğu gibi gözümün içine bakarak konuş
Gözlerini,  gülerken olduğu gibi ağlarken de yaşlarla dolu olsa bile kaçırma benden
Küçük ellerinle hep birşeyler yaratmaya, kesip biçmeye, yapıştırmaya devam et
O küçük ellerinle çalmaya devam et piyanonu büyük bir istekle
O küçük ellerinle katlamaya devam et eşyalarını
Bilirim ki rahat etmez için odan düzenli olmayınca
Küçük ayaklarınla atla zıpla, yerinde durama şimdi yaptığın gibi
Ama ne yaparsan yap yalan söyleme o küçük ağzınla, her zaman doğru ol
Aklını her zaman doğruluktan yana kullan
Ve büyürken hiç değişmeden büyü
Bak artık büyüyorsun hiç büyüme desem de
Kimse küçük kalmamış
Büyürken içinde sevgilerini, mutluluklarını, başarılarını büyüt, acılarını ve pişmanlıklarını değil
Ve hep arkanda ve hep seninle olduğumuzu bil
Ve ne kadar büyüsen de yine de evimizin küçüğüsün işte...
O güzel yanaklarından öpüyorum, iyi ki doğdun Ebuşum
İyi ki varsın...






Yorumlar

  1. Nice guzel, saglikli, mutlu yillara!

    YanıtlaSil
  2. hayati boyunca hep gulsun mutlu olsun..
    arkadasim sende dokturmususun valla okurken bizim de doldu gozlerimiz....
    sevgiler .... EBRU

    YanıtlaSil
  3. HAYATMUTFAKTA_kininyaninda_GUZEL21 Eylül 2011 17:26

    Eline, gonlune saglik! Benim de duygularima tercuman olmussun. Her ne kadar evimizin kucugu olsa da, gonlu buyuk Ebus'umun ben de yeni yasini kutluyorum. Aksama daha detayli kutlariz tabii...

    YanıtlaSil
  4. Canım ebrucuğum,Annenin senin doğum günün için yazmış olduğu bu yazıyı sakla, ve hersene oku ayrı ayrı görüşlere sahip olacaksın,benim bütün ihtiyaclarımı karşılıyan babam ve annem varmış diyeceksin,sende onlara karşı çalışkan ve iyi bir evlat olmaya calış,şüphem yokki zaten öylesin.Adıgüzel ailesine selamlar,Salih dede.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz  incir