Eğer blogları çok gezen biriyseniz bu tip tariflere mutlaka rastlamışsınızdır. Her yerde olan bir tarif ama mutlaka denemeniz gerekir diye ben de hatırlatmak istedim. Ölçüleriyle bir tarif olmayacak bu, çünkü tamamen kişi sayısı ile kendi ölçünüzü kendiniz ayarlayacaksınız. Bunun için önce yeterince büyük ve ısıtma yapabileceğiniz bir kap olmalı. Sonra patlıcanlar közlenecek ama artık közlenmiş patlıcanları da hazır satıyorlar, tavsiye ederim. İçine zeytinyağı, limon, sarımsak ve tuz koyarak közlenmiş patlıcanlarınızı çatalla karıştırın. Hazırladığınız kabın altına güzelce yayın. Gerçi resimde patlıcanlar gözükmemiş. Sonra köftelerinizi damak tadınıza göre hazırlayın ve yuvarlaklar halinde kızartın, patlıcanın üstüne kızaran köftelerinizi yerleştirin. Ve sıra geldi domates sosuna; domatesleri soyup doğrayın ve zeytinyağı koyduğunuz bir tavada kavurun, domatesler ezilinceye kadar, ocaktan alın ve tuz, nane, kekik, fesleğen, sarımsak gibi baharatları kendi damak zevkinize göre katıp karıştırın. Eğer biraz salça ve su ilave ederseniz daha kıvamlı bir sos oluyor. Ben baharatları yemeklerime çok fazla katmıyorum, baharatların yemeğin önüne geçmesini istemiyorum. Bazen fazla baharat yemeği bozabiliyor. Sonra yaptığınız bu sosu köftelerin üstüne dökün, en üstüne kıyılmış maydonoz da ekleyebilirsiniz, çok hoş bir koku oluyor. Yanına cacık da fena olmaz hani...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder