MALZEMELER
250 g tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
2 tane yumurta ( bir yumurtanın sarısı üstüne sürülecek )
½ çay bardağı şeker
¼ çay bardağı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
Bütün malzemeler karıştırılır ve un ilave edilir. Un miktarı her zaman benim de aklımı karıştırırdı, yeterince un, kulak memesi yumuşaklığı, elinize yapışmayacak hamur kıvamı... Bunların hepsi ilk zamanlarda hep sorun olurdu, bazı tariflerde un miktarı verilse de ben yaparken aynı miktar yeterli gelmezdi, yine problem olurdu. Şimdi galiba zamanla yapa yapa öğrendim, buna rağmen yine de bazı aksilikler olmuyor değil... Ben artık şöyle yapıyorum; malzemelerin hepsini karıştırdıktan sonra unu azar azar katarak yavaş yavaş karıştırarak kıvamı bulmaya çalışıyorum, ne çok sert, ne de çok yumuşak... Unu birden dökünce kıvamı ayarlamak zor oluyor, özellikle kurabiye hamuru yaparken... İşte bu nedenle alabildiğince un dedim. Sonra istediğiniz şekli vermekte özgürsünüz, işin en güzel kısmı, istediğinizi yapın. Üstüne ayırdığınız yumurta sarısını sürün. Ayrıca susam, çörek otu, haş haş, benim yaptığım gibi çekirdek, yani canınız ne isterse onunla süsleme yapabilirsiniz, bence hepsi yakışıyor. Sonra 180 derecelik fırında çok fazla kızarmadan pişirin.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder