25 Aralık 2015

ZENCEFİLLİ, TARÇINLI KURABİYE




Havalar soğumuşken ve yılın sonu gelirken çayın yanına eşlik edecek en güzel şey sanırım tarçın kokan kurabiyeler...ve bu kokunun kurabiyeler pişerken evin her tarafına yayılması...sıcaklık sarıyor her tarafı.

Biraz da şekil vermek ve süslemek için zaman harcarsanız kısa ve karanlık kış günlerinde hoş saatler geçirmiş olursunuz...

Bu kurabiyeleri uzun süre saklıyor olabilmeniz de ayrı güzel...kapalı bir kutuda iki haftaya yakın bir süre bekleyebilir.

Üstünü süslemek size kalmış...bir kaçını süsledim ve diğerlerini olduğu gibi bıraktım.


MALZEMELER

175 g tereyağ

¾ su bardağı toz şeker

1 tane yumurta

½ su bardağı pekmez

1 yemek kaşığı toz zencefil

1 yemek kaşığı tarçın

1 çay kaşığı toz karanfil

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 tatlı kaşığı karbonat

3,5 su bardağı un

Unu yavaş yavaş ilave ederek bütün malzemeleri karıştırın. Yumuşak bir hamur olmalı. Hamurunuzu 15 dk buzdolabında dinlendirin.

İki yağlı kağıt arasına aldığınız hamuru merdane ile kalınlığı 0,5 – 1 cm arasında olana kadar açın. Sonra kurabiye kalıpları ile farklı şekiller verin ya da kendiniz şekillendirin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın.

180 dereceye ısıtılmış fırında 7-8 dk pişirin.

Soğuduktan sonra isterseniz royal icing krema ile süsleyebilirsiniz.


Royal Icing Krema için;

1 tane yumurta beyazı

9-10 yemek kaşığı pudra şekeri

Yumurta beyazını pudra şekeri ile katı bir kıvam alana kadar çırpın. Elde ettiğiniz kremayı krema sıkma torbasına ya da köşesini iğne ile deldiğiniz ufak bir poşete doldurun ve istediğiniz şekilde süslemek için kullanın.




AFİYET OLSUN





2 yorum:

  1. Ben pekmez koymadan yapıyordum. Ne güzel kokar ev değil mi:) Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim...pekmez koymadan da olur tabii :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...