31 Ağustos 2013

ZEYTİNYAĞLI BAMYA






Biliyorum herkes sevmez bamyayı...


Olsun belki damak zevkiniz değişmiştir, hani olur ya bazen ben çocukluğumda sevmezdim ama şimdi çok seviyorum dediğimiz anlar...


Ya da hiç denememiş olanlar...


Biz seviyoruz ve yaz bitmeden de bolca yedik sanırım. Kışın da dondurulmuş bamyalara devam ederiz...


Yapımı diğer zeytinyağlı yemekler gibi. Soğan, sarımsak ve domatesi doğradıktan sonra zeytinyağ ilave ettiğim tencerede şöyle bir çeviriyorum, kavurmuyorum yani...sonra da bamyaları ve tuzu ilave edip üstünü geçmeyecek kadar su ile kısık ateşte pişiriyorum. Domatesi bol olursa çok daha lezzetli oluyor. Eğer ekşili severseniz ocaktan alınca üstüne limon sıkabilirsiniz ya da yerken...





Biz bu en sade haliyle seviyoruz... Ama siz damak tadınıza göre başka ilaveler de yapabilirsiniz.


Yapımı bu kadar basit ama sanırım iş ayıklama kısmında. Teker teker ayıklamak biraz zaman alabilir. Ve ayıklama işlemini çok derinden yapmamaya gayret edin. Böylece bamyada meydana gelen salyalanmayı en aza indirmiş olursunuz ve ayıkladıktan sonra bol limonlu suda bekletmek de unutulmaması gereken bir diğer nokta.




AFİYET OLSUN



3 yorum:

  1. Bamyayı çok severim ama hiç zeytinyağlısını yapmadım..Ellerine sağlık çok güzel görünüyor,imrendim..sevgilerimler..

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık arkadaşım Çok nefis olmuş.Bende bamyayı çok seviyorum Bir ara uzak kalsamda...
    Genelde bende zeytnyağlısını çokç yaparım.Bu saatte tok karnına bile olsa hayır demezdim sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık :) Harika görünüyor. Ben çok severim her türlüsünü:) Kış için hazırlığımızı da yaptık anacığımla :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...