22 Ekim 2012

BARBUNYA






Barbunya yemeği yapmak çok kolay aslında. Soğan, sarımsak zeytinyağında şöyle bir kavrulur. Küp küp doğranmış patatesler ve havuçlar ilave edilir. Salça eklenir, ıslatılmış barbunyalar ve yeterli miktarda tuz ve su ilavesi ile pişirilir. Bütün bu malzemelerin miktarları zevke göre ayarlanır. Çok az da şeker ilave edilir. Yapımı bu kadar kolay olmasına kolay da bir çok etken var aslında lezzeti arttıran. 

Mesela barbunyanın cinsi; çok önemli, özellikle taze barbunya çok çok lezetli oluyor. 

Mesela pişirme süresi; bu da damak zevkine göre değişen bir özellik, kimi biraz biraz kıtır olsun ister, kimisi yumuşak olsun. Ben yumuşacık olsun diyenlerdenim ama bu seferki yani resimdeki biraz kıtır oldu. Pişirmek için düdüklü tencereyi kullanıyorum. Sanırım 10 dk daha pişirseydim daha iyi olacaktı. 

Ve yanına eşlik edecek yardımcı yemek de önemli. Pilav fena olmuyor. Bu sefer havuçlu pilav eşlik etti barbunyaya...



AFİYET OLSUN






4 yorum:

  1. En sevdiğim yemektir barbunya. Bu arada meslektaş olmaktan dolayı da çok mutluyum.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Sibel'in bloğuna yazdığınız yorumu yeni gördüm. Cevabı orada yazdım. Gerçekten çok mutlu oldum sizinle tanışmış olduğum için. Bloğunuzdan asitli bazlı tarifler bekliyoruz :)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. iki sevdiğim bir arada:))
    ellerine sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...