27 Mayıs 2012

NİŞASTALI MİNİK KURABİYELER




Bakmayın siz onların minik minik olduklarına, boylarından büyük tatları var...bir bardak çayın yanına ve tatlı sohbetlere çok yakışıyorlar.

Ufak oldukları için bir lokmada yemesi kolay kurabiyeler bunlar, her ortam için lezzetli kurabiyeler, uzun yıllardır yaparım hiç beni yanılttıklarını görmedim, her zaman tam kıvamında pişerler, yani yapımı çok kolay. Aslında bu kurabiye Mantar Kurabiye diye bilinir, aynı tarif, ama böyle yemesini daha çok seviyorum ben, minik minik...

MALZEMELER

2 tane yumurta

250 g tereyağ

5 yemek kaşığı toz şeker

400 g mısır nişastası

3 yemek kaşığı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Bütün malzemeleri karıştırın ve yumuşak bir hamur elde etmeye çalışın, bunun için eğer gerekirse un ilave edebilirsiniz. Sonra ufak yuvarlaklar halinde şekil verip 180° lik fırında çok fazla kızartmadan beyaz kalacak şekilde pişirin. Beyaz beyaz olursa daha güzel oluyor. Farklı şekiller de verebilirsiniz. Piştikten sonra ağzı kapalı bir saklama kabında 15 güne kadar aynı lezzetinde koruyabilirsiniz. En çok da bu özelliğini seviyorum, çünkü hemen bitirmek zorunda kalmıyoruz...  



AFİYET OLSUN



26 yorum:

  1. MMMMM MİSSSSS CANIM ELLERİNE SAĞLIK
    :)

    YanıtlaSil
  2. Bu tadi bilirim…Ahh ne güzel olmustur simdi bunlar….Ellerine saglik.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim...çok eskilerden bir tat...

      Sil
  3. çok nefis görünüyorlar nişastalı kurabiye tarifimi kaybetmiştim hatta papatya şeklinde yapardık bunu biz liseye giderken^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok doğru, bir de işte bahsettiğim mantar şeklinde yapılıyor, yaparsanız size de afiyet olsun...

      Sil
  4. kurabiyeler çatlamış demekki süper olmuş demektir.bir reklamda vardı çatladımı çatladımı diye soruyordu kız fırının başında onun gibi çatladıysa sorun yok ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. kıyır kıyır çok güzel olmuşlar canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, mutlu bir hafta olsun...

      Sil
  6. nişasta kek ve kurabiyelere çok yakışır,ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de seviyorum nişasta kullanmayı, yakışıyor gerçekten, teşekkür ederim...

      Sil
  7. Çok güzel görünüyorlar , şimdi çayın yanında harika giderdi.
    Ellerine sağlık , mutlu haftalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin de haftan güzel geçsin, sevgiler...

      Sil
  8. Uzun süre dayanan kurabiyeler her zaman favorimdir. Gerçi evde uzun süre kalamıyor bir çırpıda yenip bitiriyor ama olsun :)ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olsun çabuk bitmesi de güzel, yapmak için bahanen olur...

      Sil
  9. oldu mu simdi ? su an feci tatli krizim var, evde gezinip herseyi kemirdim...offff offffff.....

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık.Çayımın yanına ben de istiyorum.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  11. Şimdi fırından çıkardım kurabiyeleri. Ve bil bakalım ne oldu ?herzamanki sonuc rulo ile çıkardım tepsiden, niye olmuyor benim kurabiyeler burgun benim yanımda yap bende öğreneyim sevgili arkadasım, bu arada yağı Migros'un bio su ile yaptım ondan mı ? Acaba...neyse bir gün bu konuyu masaya yatıralım. ? Bu arada yarın öğleden sonra çıkalım diyorum ,sabah kursa gidecem sonrasında organize olalim sizi güzel bir yere götürecem ayaklarınıza rahat birseyler giyin ,ustunuze de :) he he he he....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili arkadaşım, senin bu kurabiye durumunu görüşelim, ben de merak ettim şimdi...

      Sil
  12. çoookkkk güzeller ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  13. kesinlikle harika olmuşlar nasıl da çatlamışlar:)

    YanıtlaSil
  14. çok güzel görünüyor ellerine sağlık.Bende denemeliyim mutlaka
    paylaşımın için sağol

    Bende bloğuma beklerim:)
    http://hayatpaylastikca.blogspot.com

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...