Soğan tavada yağ ile buluşunca farklı bir kimliğe bürünüyor. Aromalı, lezzetli... Damakta tadı kalan bir lezzet...
Yakmadan orta ateşte yavaş yavaş şekerlenerek karamelize oluyor.
Bu tarifte bir de soya sosu var. İsterseniz kullanın, kullanmayabilirsiniz.
Soya sosu kullanırsanız tuzu çok kontrollü ekleyin, soya sosu tuzlu olduğu için belki de tuz atmaya gerek kalmayabilir.
MALZEMELER
3 tane yarım halka şeklinde doğranmış kuru soğan
2 tane küp şeklinde doğranmış kırmızı biber
2 tane rendelenmiş orta boy havuç
2 diş ince doğranmış sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 çay bardağı soya sosu
Çok az tuz
1 su bardağı süzme yoğurt
Zeytinyağını koyduğunuz tavaya soğanları, kırmızı biberleri, sarımsakları ve havuçları da koyarak yumuşayıncaya kadar orta ateşte kavurun. Ocaktan almadan önce soya sosunu da ilave ederek karıştırın ve çok az tuz ekleyerek bir kenarda soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra yoğurtla karıştırarak servis tabağına aktarın.
Ben yoğurtla karıştırmadım, yoğurdun üstünde servis yaptım. İstediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.
Üstünü süslemek için zeytinyağında kuru nane ve toz kırmızı biberi hafif kızdırıp dökebilirsiniz. Ya da nar taneleri ve taze nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder