Ana içeriğe atla

BADEMLİ KURABİYE

Yılın son günleri biterken bilinmeyenlerle dolu yeni bir yıla başlamak nedendir bilmem mutlu ediyor beni. Yeniden başlamak...

Aslında devam ediyoruz, yeniden başlayan sadece yıl ama sanki ben de yeniden başlıyorum.

Bu yıl şöyle olsun, böyle yapayım...

Ve yeni yıl önce sağlık getirsin diyerek herkese mutlu günlerle gelsin dilekleri geçiyor gönlümden, gönlümüzden. 

Herkes gönlünce bir yıl yaşasın, gittikçe kötüleşen dünyamızda iyi insanlar çoğalsın.

Herkes minik şeylerle mutlu olsun...

Mesela minik bademli kurabiyeler yapalım, sevdiklerimize verelim, paylaşalım. Bir anlığına da olsa yüzlerde bir tebessüm. Minik şeylerde daha çok mutluluk var, gönülden gelsin yeter.

MALZEMELER

220 g tereyağı

½ su bardağı toz şeker

2 tane yumurtanın sarısı (beyazlarını kurabiyelerin üstü için ayırın)

200 g ince öğütülmüş badem

2 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

1 paket vanilya

Üstü için

1 su bardağı ince dilimlenmiş badem

1 su bardağı pudra şekeri

Tereyağı ve şekeri bir çırpıcı ile krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Vanilya ve yumurta sarılarını da ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Un hariç diğer malzemeleri de ekleyerek karıştın ve unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan ve şekil alabilen yumuşaklıkta bir hamur elde edin.

Hamuru yarım saat buzdolabında dinlendirin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak bir şekil verin, iyice çırptığınız yumurta aklarına batırın ve sonra ince dilimlenmiş bademlere batırarak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.

180 dereceye ısınmış fırında hafif pembeleşene kadar (yaklaşık 15 dakika) pişirin. 

Servis etmeden önce üstünü pudra şekeri ile süsleyin.




AFİYET OLSUN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...