Yılın son günleri biraz farklı oluyor, mutlu eden şey eskiyen yılın bitiyor olması belki de. Bıktığınız eskilerden kurtulmanın mutluluğu gibi. Biteceğini bildiğimiz için belki... Yeni başlayacak yılın bilinmeyenlerinin heyecanı belki de. Bilmiyorum ama bir şey var bu yılın son günlerinde. Aslında yılın ilk günleri duyulmalı bu heyecan, yılın ilk haftası daha bir sakin, daha bir sessiz oluyor sanki, belki de üzülüyoruz geçip giden günlere...
Böyle tatlı şeylerle uğraşmak güzel oluyor bu günlerde... Seviyorum...
Değişik şekillerle oynamayı, onlarla fotoğraf çekmeyi... İyi geliyor bana... Sonra paketleyerek sevdiklerime vermeyi...
Bu tarif hep kullandığım tarif, böyle şekilli kurabiyeler için...
MALZEMELER
250 g tereyağı
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı şeker
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
4 su bardağı un (gerekirse 4 yemek kaşığı un ilave)
Tereyağı, şekeri ve sıvı yağı bir spatula yardımı ile karıştırın ve daha sonra un hariç diğer malzemeleri ekleyin, karıştırın. En son unu yavaş yavaş ekleyerek sert olmayan yumuşak bir hamur yapın. Belki un biraz fazla gelebilir ya da biraz eklemek zorunda kalabilirsiniz. Yağın yapısına bağlı olarak biraz değişebilir. Hamuru yarım saat buzdolabında beklettikten sonra
hamurun yarısını iki yağlı kâğıt arasında merdane ile açarak 0,5 mm kalınlığına getirin, ne kalın ne de ince olsun. Sonra istediğiniz kalıpla şekillendirin ve yağlı kâğıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin. 180 dereceye ısınmış fırında kurabiyelerin büyüklüğüne göre 10-15 dakika pişirin. Kurabiyeler çok kızarmadan alın.
Kapaklı bir kapta uzun süre tazeliğini koruduğu için bolca yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder