Ana içeriğe atla

ELMALI ya da KESTANELİ KURABİYE

Biraz tarçın kokarsa güzel oluyor aralık ayı. Tarçın sonbahar sonu, kış başı kokusu sanki.
Elmaları biraz şekerle tavada pişirip üstüne tarçın ilave edince kış kokuyor sanki, kokusu evin her yerinde...
Kestane de kış...
Bu kurabiyeleri kestane püresi ile de deneyin, güzel oluyor...

MALZEMELER
200 g tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
3,5 su bardağı un (Belki bir miktar daha ekleyebilirsiniz)
Elmalı karışım için;
4 tane kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş elma
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı ufak kesilmiş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Üstü için;
1/2 çay bardağı pudra şekeri

Rendelediğiniz elmaları şekerle birlikte bir tavaya alın ve elmaların suyu bitene kadar pişirin, cevizleri de ekleyerek karıştırın ve ocaktan alın, tarçını ekleyerek karıştırın, soğuması için bir kenara bırakın.

Kurabiye için un hariç bütün malzemeleri karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, yuvarlak yapın ve yağlı kâğıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin. Hamuru bitirdikten sonra ufak tabanlı bir bardak ile bütün yuvarlak hamurların orta kısmına bastırarak bir çukur oluşturun. Bu çukurun içine hazırladığınız ve soğuttuğunuz elmalı karışımdan yerleştirin. Bütün kurabiyeleri elmalı karışım ile tamamladıktan sonra 180 dereceye ısınmış fırında yaklaşık 20-22 dakika pişirin. Renkleri beyaz kalırsa daha güzel oluyor.
Servis tabağına aldığınız kurabiyeleri biraz ılıdıktan sonra pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.

Bu kurabiyeleri elmalı karışım yerine kestane püresi ile de yapabilirsiniz. Eğer hazır olarak kestane püresi bulamazsanız, kestaneleri haşlayın, biraz şeker, biraz krema ile blendırdan geçirin...

 

 

AFİYET OLSUN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa