Biraz tarçın kokarsa güzel oluyor aralık ayı. Tarçın sonbahar sonu, kış başı kokusu sanki.
Elmaları biraz şekerle tavada pişirip üstüne tarçın ilave edince kış kokuyor sanki, kokusu evin her yerinde...
Kestane de kış...
Bu kurabiyeleri kestane püresi ile de deneyin, güzel oluyor...
Elmaları biraz şekerle tavada pişirip üstüne tarçın ilave edince kış kokuyor sanki, kokusu evin her yerinde...
Kestane de kış...
Bu kurabiyeleri kestane püresi ile de deneyin, güzel oluyor...
MALZEMELER
200 g tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
3,5 su bardağı un (Belki bir miktar daha ekleyebilirsiniz)
Elmalı karışım için;
4 tane kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş elma
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı ufak kesilmiş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Üstü için;
1/2 çay bardağı pudra şekeri
200 g tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
3,5 su bardağı un (Belki bir miktar daha ekleyebilirsiniz)
Elmalı karışım için;
4 tane kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş elma
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı ufak kesilmiş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Üstü için;
1/2 çay bardağı pudra şekeri
Rendelediğiniz elmaları şekerle birlikte bir tavaya alın ve elmaların suyu bitene kadar pişirin, cevizleri de ekleyerek karıştırın ve ocaktan alın, tarçını ekleyerek karıştırın, soğuması için bir kenara bırakın.
Kurabiye için un hariç bütün malzemeleri karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, yuvarlak yapın ve yağlı kâğıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin. Hamuru bitirdikten sonra ufak tabanlı bir bardak ile bütün yuvarlak hamurların orta kısmına bastırarak bir çukur oluşturun. Bu çukurun içine hazırladığınız ve soğuttuğunuz elmalı karışımdan yerleştirin. Bütün kurabiyeleri elmalı karışım ile tamamladıktan sonra 180 dereceye ısınmış fırında yaklaşık 20-22 dakika pişirin. Renkleri beyaz kalırsa daha güzel oluyor.
Servis tabağına aldığınız kurabiyeleri biraz ılıdıktan sonra pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.
Servis tabağına aldığınız kurabiyeleri biraz ılıdıktan sonra pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.
Bu kurabiyeleri elmalı karışım yerine kestane püresi ile de yapabilirsiniz. Eğer hazır olarak kestane püresi bulamazsanız, kestaneleri haşlayın, biraz şeker, biraz krema ile blendırdan geçirin...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder