Bu kurabiyeler sana Hayat Mutfakta Güzel, bir yıl daha geçti...
Bu kurabiye çok yapılan tarifler arasında. Bu aralar her yerde görüyorum ve doğal olarak denemek istedim. New York'ta bulunan Levain Bakery adındaki pastanenin meşhur kurabiyesi olduğunu öğrendim.
Hemen hemen aynı tarifi görüyorum. Aslını yemedim ama bu tarifle güzel bir kurabiye oldu...
MALZEMELER
1 tane yumurta
120 g yumuşamış tereyağı
¼ su bardağı esmer şeker
¼ su bardağı beyaz şeker
½ su bardağı nişasta
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı un
1 su bardağı ufalanmış ceviz
1 su bardağı ufalanmış karışık çikolata
Tereyağı ile şekerleri bir spatula yardımı ile iyice karıştırın, un, ceviz ve çikolata parçaları hariç diğer malzemeleri ilave edin, karıştırdıktan sonra unu yavaş yavaş ekleyerek iyice karıştırın. Biraz yapışkan bir hamur oluyor. En son ceviz ve çikolata parçalarını ekleyerek hazırladığınız kurabiye hamurunu 15 dakika dolapta bekletin.
Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alarak yuvarlaklar yapın ve üstüne hafifçe bastırdıktan sonra yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
200 dereceye ısınmış fırında 10 dakika pişirin.
Çikolata olarak beyaz, sütlü ve bitter çikolatalarını karıştırarak kullandım.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder