Ana içeriğe atla

ÜZÜMLÜ KURABİYE

Pastaneden bir kurabiye alırız ve aynısını yapmak isteriz ya bu kurabiye işte öyle...

Üzümlü pastane kurabiyesi, soğuk günlerde çay yanına arkadaş...

Üzüm sevmeyenler üzümsüz yapabilir. Hamuru ikiye ayırıyorum, yarısına üzüm ekliyorum yarısını sade yapıyorum...

Tarif birçok kişi tarafından paylaşıldığı için paylaşan herkese teşekkür ediyorum...

MALZEMELER

250 g tereyağ

3 tane yumurta ( 1 tane yumurtanın sarısı üstü için )

¾ su bardağı şeker

1 su bardağı kuru üzüm

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 tane limonun rendelenmiş kabuğu

3,5-4 su bardağı un

Üstü için

Ayırdığınız bir yumurtanın sarısını bir yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırın

Malzemeleri iyice karıştırın ve unu en son yavaş yavaş ekleyerek çok sert olmayan, kolay şekil alabilen yumuşaklıkta bir hamur yapın. Ve yaklaşık 15 dakika dolapta dinlendirin.

Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar alın, uzun yuvarlak çubuklar elde edin, üstünü biraz bastırın. Verev olacak şekilde hamuru uygun uzunlukta kesin, üstüne ayırdığınız yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı karışımını sürün. İsterseniz bir çatalla üstünü uzunlamasına çizebilirsiniz...

180 dereceye ısınmış fırında pembeleşene kadar pişirin. Eğer daha kızarmış seviyorsanız biraz daha pişirebilirsiniz...

Kapalı bir kavanozda uzun süre saklayabilirsiniz...




AFİYET OLSUN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa